Tinerii de la Centrul de voluntariat B.O.M.D. (Botoșani, Orașul Meu Drag) vin în sprijinul copiilor fără posibilități materiale mai ales, oferindu-le, gratuit, consiliere în pregătirea temelor pentru acasă și înțelegerea principalelor discipline școlare.

Ideea tinerilor voluntari vine în contextul epidemiologic cauzat de noul Coronavirus care a dus la închiderea școlilor și desfășurarea orelor online.

Având în vedere  dificultățile pe care le presupune înțelegerea totală a materiei de către copii, predate în regim online, precum și imposibilitatea unor părinți de a le oferi copiilor meditații plătite,  voluntarii B.O.M.D își vor dedica, săptămânal, 1-2 ore pentru a oferi sprijin copiilor la pregătirea temelor ori pentru a-și pune la punct cunoștințele la principalele materii, respectiv matematică, limba română și limbile engleză și franceză.

În primă fază pregătirea se va adresa mai ales copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, urmând ca în funcție de interesul acordat acestui demers, începând de anul viitor, pregătirea să se extindă și către copiii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională. Orele de pregătire săptămânală se vor face online pentru a nu extinde și mai mult răspândirea noului virus.

Cei interesați de acest tip de pregătire trebuie să trimită un email la voluntariatbomd@gmail.com, precizând următoarele: nume, prenume, vârstă, disciplinele la care are nevoie de pregătire în plus, precum și o scurtă poveste de viață din care să rezulte imposibilitatea părinților de a –i oferi pregătire în particular ori dorința de a-și dezvolta cunoștințele la materiile amintite mai sus și în afara școlii tradiționale.

Înscrierile se fac până la data de 1 decembrie, urmând ca în funcție de interesul acordat acestui demers să dăm start unui noi proiect generos marca B.O.M.D. În cazul în care va exista un număr mare de cereri, voluntarii vor prioritiza pregătirea în funcție posibilitățile materiale, solicitând ulterior și acte care să dovedească situația copiilor înscriși.