A fost ales juriul festivalului de teatru Mihail Sorbu ajuns anul acesta la  ediția a XXVII-a. Din juriu vor face parte Ion Sapdaru, Florentina Toniță, Ilinca Prisăcariu, Alexandru Ivănoiu, Tincuța Horoceanu Bernevic, Florentina Loredana Dalian, Iuliu Orban, Gabriela Harabagiu, Dorin Eugen Ionescu, Edith Negulici. Concursul este format din două secțiuni, respectiv secțiunea de creație și de interpretare.

La sectiunea de creație pot participa dramaturgi români contemporani, de orice vârstă, cu o piesă de teatru într-un act, care să nu depășească 20 de pagini cu tematică la alegere.

Din pricina pandemiei materialele vor fi trimise online la adresa de mail centrul_creatiei_botosani@yahoo.com. Textul semnat, trebuie să conțină un motto și un fișier word în care trebuie menționate numele, prenumele, numărul de telefon, adresa și un motto. Lucrările premiate vor apărea în antologia ediției a XXVIII-a.

La secțiunea de interpretare pot participa trupe de teatru de amatori din orice județe a țării. Timpul unei prezentații nu trebuie să dureze mai mult de 45 de minute.

Organizatorii pot pune la dispoziția trupelor de teatru de amatori piese într-un act premiate la edițiile precedente. Piesele pot fi procurate la cerere de la instituție din momentul primirii regulamentului și fișei de înscriere.

Înscrierea se face pe bază de fișa de înscriere și un video de maxim 15 minute din piesa propusă în competiție, ce va fi folosit în selecția finală.

Materialele trebuie trimise la adresa centrul_creatiei_botosani@yahoo.com.

Mai multe detalii aici.