Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu”, împreună cu Asociația Buzzmedia, au dat startul în această toamnă unui proiect prin care se urmărește încurajarea copiilor și a tinerilor spre lectură.

Doza de carte este o idee a adolescentei Alesia Țurcanu, în vârstă de 13 ani, pasionată de cărți. Copila propune, lunar, în cadrul propriei emisiuni pe care o realizează și o prezintă titluri de cărți  drept recomandare pentru copii și adolescenți.

Filmările au loc în filalele Bibliotecii ”Mihai Eminescu”, instituția punând la dispoziția realizatoarei emisiunii atât spațiul necesar, cât și cărțile recomandate pentru citire. Prin  acest proiect Biblioteca Județeană sprijină inițiativele tinerilor și a copiilor cu scop educativ și cultural.

Emisiunea Doza de carte face parte dintre cele pe care micii reporteri ai redacției Buzz le realizează, lunar, pe canalul de Youtube Televiziunea Adolescenților.

Redacția Buzz este un proiect născut în urmă cu 10 ani la Biblioteca ”Mihai Eminescu”  în cadrul programului estival BiblioVacanța. Treptat, proiectul Micii reporteri, așa cum s-a intitulat inițial, s-a dezvoltat, transformându-se într-o redacție a copiilor și adolescenților din Botoșani ce oferă un ziar tipărit, lunar, o mică televiziune online, precum și multe alte activități și proiecte educaționale și culturale.

Înregistrarea  va putea fi vizionată si pe pagina Facebook  a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” Botoșani.