Beretele anilor ’80 au revenit la modă.  Vedeam acest accesoriu, astăzi, atât la femei, cât și la bărbați, la copii, la adolescenți, dar și la adulți.  Se găsesc peste tot și dau un farmec aparte ținutei.

Beretele diferă în funcție de model, mărime sau material din care este confecționată.  Ele pot fi simple, cu o singură culoare, cu flori sau chiar broșe  sau din piele și lână.

Două dintre colegele noastre dea ziarul Buzz le poartă sau se gândesc să le introducă în stilul lor vestimentar.

,,Niciodată nu mi-am ghidat alegerile vestimentare după modă, după ceea ce este în trend, după culoarea anului. Mereu aleg haine și accesorii care simt că mi se potrivesc, încă nu pot spune că am un stil propriu, pentru că am abia 19 ani, dar pot spune că mă învârt într-o anumită zonă. Pentru mine bereta este un simbol al eleganței, al delicateții și o poartă de acces către misterul pe care îl afișează franțuzoaicele. De multe ori, când port berete, simt că aceste îmi oferă un plus de încredere în mine.”, ne-a declarat Alexandra Ciotir, 19 ani.

Ioana Ivaș, în vârstă de 12 ani,  asociază beretele cu o poveste din Paris: ,,Mi se par niște accesorii foarte utile care pot face minuni dintr-o ținută vestimentară. Nu știu dacă se mai poartă așa de mult, deoarece acum sunt la modă accesoriile mai îndrăznețe. Eu mă simt excelent când port berete și aș putea spune că mă simt ca într-o poveste minunată la Paris”.