Vacanța de 1 Decembrie, dat fiind faptul că și 30 noiembrie este zi liberă, vine anul acesta, cu siguranță, cu mici modificări. Dacă până acum cei mai mulți români își programau weekendul prelungit la munte, de pildă, iar pe 1 decembrie unii dintre ei participau la parada paradă din centrul vechi, depunând coroane la statuie, anul acesta lucrurile ar trebui să fie puțin altfel.

Pandemia prin care trecem a schimbat lucrurile. Paradă cu mai puțini oameni, vacanțe la munte, probabil, mai puține și tot așa. Am fost curioși ce vor face copiii și domnii profesori în această vacanță de 1 decembrie.

Putem fi patrioți și fără paradă

Denisa Sandu are 18 ani și spune că, cel mai probabil, va ieși cu prietenii la un ceai.  ,,Pentru mine vacanța de 1 decembrie nu va fi una foarte specială, având în vedere că este un an mai specială, probabil mă voi întâlni cu o prietenă la un ceai și cam atât. Cred că vacanța de anul acesta va fi mai puțin colorată,  față de cum eram obișnuiți, dar putem să fim patrioți fără o paradă”
MaricicaMihai, profesoară de geografie, ne-a spus că și-a propus să lucreze la niște materiale didactice pentru că este mai mult timp acum. ,,Eu mi-am propus să lucrez la niște materiale didactice, ținând cont de faptul că am mai mult timp liber. În situația actuală, nu sunt recomandate deplasări sau alte activități”.
Ioana Ivaș are 12 ani și spune că va petrece 1 decembrie la Buzz unde este reporter chiar dacă și aici lucrurile se vor schimba.  Va fi o întânire mai restrânsă a membrilor, toți vor purta măști, dar bucuria de a împodobi bradul într-o zi dedicată României va exista indiferent de modul în care se va face. ,,În ziua de 1 Decembrie m-am hotărât să îmi petrec ziua la redacție făcând bradul de Crăciun împreună cu colegii mei. Asta fac eu în fiecare an de 1 Decembrie și nu aș vrea ca asta să se schimbe. Cred că totul va fi mai restrâns deoarece ne aflăm într-o perioadă pandemică, dar chiar și așa, cu mască și toate măsurile de protecție sunt sigură ca va fi frumos”.
Îmi doresc să mă deconectez de la predarea online în aceste zile
Ada-Irina Archip, profesoară de franceză și germană, vrea doar deconectare acasă în această vacanță. ,,Eu abia aștept vacanța, să mă deconectez de la predarea online, să mă odihnesc, să-mi adun forțele pentru următoarea perioadă, să mă bucur de familie și să petrecem timp împreună. Îmi doresc să citesc mult, să ascult muzică, să mă plimb , să am grijă de sănătatea mea și a familiei mele”.
.
 Analisa Morariu are 13 ani, este elevă în clasa a VI-a și spuine că va petrece acasă cu familia. ,,Eu nu voi face nimic, probabil, de 1 decembrie și n-o să merg nicăieri din cauza acestui virus și cred că și alții vor face la fel ca mine pentru a se proteja pe ei însuși și familia lor.”
Ana-Maria Curaliuc este elevă în clasa a VI-a și va petrece tot acasă sau căutând decorațiuni pentru bradul de Crăciun.  ,,Voi sta acasă cu familia și cred că vacanța de 1 Decembrie va fi cam cum a fost în toți anii: oameni căutând brazi și decorațiuni de Crăciun”.