Fosta noastră colegă, Ilona Dănilă, își va lansa o nouă carte pe care a scris-o. Ea  nu este la debut literar, având parte de prima carte publicată în anul 2016, ca membru al redacției Buzz. De data aceasta, noua carte a Ilonei a apărut ca urmare a premiului ,,Vintilă Horia” câștigat la festivalul internațional de creație literară ,,Titel Constantinescu” din Râmnicu Sărat, ajuns la ediția a XIII-a. 

Ilona ne-a spus că a aflat de concurs la mijlocul lunii mai, ea fiind nevoită să finalizeze cea de-a doua carte în doar trei zile.  ,,Eu am aflat de acest concurs pe 12 mai, iar termenul limită de trimitere a materialelor era pe 15 mai în condițiile în care pe 16 mai aveam examen la Multi-media. Și, uite așa,  am scris o carte în trei zile pentru că limita era de 120 de pagini, iar eu aveam o schiță de 30 de pagini si am retușat-o.  Am participat la concurs, gândindu-mă că am schița făcută și ar fi foarte fain dacă aș câștiga mai ales că premiul era publicarea cărții”, a spus Ilona.

Cartea a fost publicată la editura Rafet și se numește “Când trandafirii mor”. Festivalul la care Ilona a participat este unul internațional  desfășurat la Râmnicu Sărat și s-a aflat, anul acesta, la cea de-a XIII -a ediție. Cartea este un roman psihologic plin de emoție și trăire, după cum ne-a spus colega noastră. Romanul va fi lansat după ce vom depăși pandemia, Ilona dorindu-și un eveniment organizat fizic și nu online.

Prima carte a Ilonei s-a intitulat Ploaie de cuvinte și a fost lansată în ziua în care fosta adolescentă împlinea 16 ani. Pe atunci membru al redacției Buzz, cartea a fost publicată în cadrul proiectului Cărțile Buzz al Asociației Buzzmedia.