Asta ne-a demonstrat-o dărăbăneanca Andreea Teodora Pînzariu, fostă elevă a Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă”, care evoluează  pentru echipa Olimpia Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, campioana a României.

Andreea Teodora Pînzariu a făcut senzație la turneul final al Cupei Tymbark Junior under 12 din anul  2018, unde echipa Școlii Gimnazile ”Leon Dănăilă” din Darabani s-a clasat pe locul 3 și a atras atenția celor mai mari cluburi de profil din țară.

În data de 8 iulie anul acesta, ”U” Olimpia Cluj a prezentat-o deja pe Andreea pe pagina oficială a clubului. Aceasta a fost convocată deja pentru a treia oară la naționala României de fotbal feminin.

Botoșăneanca a câștigat anul trecut Campionatul Național de Juniori ,,U,,15 și a fost golgeterul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar  pe care a caștigat-o cu echipa Școlii Gimnaziale ,,Iuliu Hațieganu,, din Cluj, unde învață în prezent. A fost recompensată cu o bursă de performanță.

La doar 15 ani, aceasta marchează goluri unul mai frumos ca altul pentru echipa sa, care este și multicampioană a României. Ultimul gol de senzație a fost marcat pe 28 noiembrie,fiind golul cu care echipa sa a câștigat meciul împotriva echipei FC Olimpic Star, sora mai mică a echipei CFR Cluj.

După aproape trei ani petrecuți la cea mai cunoscută echipă de fotbal feminin din România, adolescenta recunoaște că nu i-a fost ușor la început, dar s-a acomodat repede pentru că Olimpia Cluj nu este doar un club profesionist, ci și o mare familie.

Aceasta face ceea ce-i place foarte mult, dar recunoaște că visul de a performa în fotbal, nu ar fi fost posibil fără ajutorul profesorului Ovidiu Ștefănucă.

Andreea Pînzariu a jucat două meciuri în liga I pentru cea mai bună echipă din România, dar speră ca evoluția sa de la echipa a II a, să o ducă spre marea performanță, inclusiv Champions League, unde poate juca după împlinirea vârstei de 16 ani.