Cărțile înseamnă mult pentru mine. Ele mă reprezintă. Îmi place mult să citesc cărți de tot felul. De fiecare dată când văd într-un magazin o carte care pare interesantă, o iau în mână, o răsfoiesc, citesc câteva rânduri…

Dacă îmi place acea carte, poți fi sigur că dacă nu o cumpăr, voi fi tristă tot restul anului. Cum spuneam, îmi place să citesc, dar să nu credeți că pot citi orice.

De exemplu, am avut de citit o carte pentru școală în vacanța mare. Se numea,,Cuore”. Evident, am început să citesc.o pagină, două pagini și am început să mă plictisesc. Asta deoarece cartea îmi părea neinteresantă.

Când citesc cărți care nu mă atrag, parcă îmi dispare cheful de citit. Am continuat să citesc cartea, dar tare greu…Așa că,la un moment dat m-am oprit din citit. Asta se întâmplă cu mine când citesc o carte care nu-mi place.

Dar sunt și cărți pe care le ador. Și aici mă refer, de exemplu, la cele patru cărți din colecția ,,Anne” despre care o să aflați mai multe chiar acum.

  1. La început, cartea părea ca acele cărți,,neinteresante” despre care am vorbit mai sus, dar, spre surprinderea mea, am continuat s-o citesc. O pagină, încă una  și tot așa până când nu mai putea  trece o zi fără ca eu să citesc câteva capitole din această carte. Am continuat să citescpână am terminat-o.
  2.  Au urmat a doua carte  2, a treia și apoi, a patra. Acum mă simt cam tristă că această poveste minunată s-a terminat. De aceea  vă recomand și vouă colecția aceasta căci merită
  3. Recomandările mele sunt ,,Anne, casa cu frontoane verzi” ,,Anne, casa cu frontoane verzi”,  ,,Anne, învățătoare în Avonlea” și ,,Anne, învățătoare în Avonlea”. Cărțile sunt  scrise de Lucy Maud Montgomery.