În acest an ce a dat peste cap planurile tuturor, Mihaela Mihaescu oferă un cadou de Sfântul Nicolae, regulamentul unui festival care se află la ceas aniversar.

Festivalul Interjudețean de Colinde și Datini Românești  “Trec magii prin Vatra Moldovei” își deschide porțile, online, începând cu data de 6 decembrie până pe 24 decembrie 2020.

Conform regulamentului, repertoriul participanților trebuie să conțină colinde și datini autentice românești, costumul popular autentic, specifc zonei nu trebuie să lipsească. Sunt mai multe secțiuni la care se poate participa: individual, grup și grup mixt, neexistând o limită de vârstă. Festivalul oferă șansă și copiilor cu dizabilități să participe.

Pentru a lua parte în festival, doritorii trebuie să trimită un videoclip pe adresa de email michi_mihaescu@yahoo.com, precizând numele și vârsta concurentului, localitatea/județul, coordonatorul, numele colindului sau al datinei. Perioada de înscriere este 06-20 decembrie 2020.

Juriul va urmări pe youtube videoclipurile și va puncta cu note între 7 și 10: interpretarea, autenticitatea omentului artistic și a costumului popular, precum și calitatea videoclipului.

Toți participanții vor primi diplome aniversare care vor fi completate și acordate pe pagina de facebook a festivalului. De asemenea, se va putea câștiga și un premiu de popularitate- acordat conform numărului de vizualizări, premiile I, II, III, premiul presei care va fi acordat de Asociația IHTIS pe parcursul anului 2021 și marele trofeu  “Laureat la ceas aniversal” care va fi acordat de Asociația IHTIS și trimis prin poștă participantului care va evidenția cel mai binetoate valorile festivalului.