Andreea Chirilă - profesor învățător la Școala nr. 17
Andreea Chirilă – profesor învățător la Școala nr. 17

Educația online a fost principala schimbare majoră pe care a adus-o anul acesta pandemia. Elevii și dascălii au fost nevoiți să se adapteze pentru a continua procesul de învățare. Cum au reușit să facă asta ne-a-spus un îndrăgit profesor care predă la ciclul primar pe care mulți dintre botoșăneni îl cunosc datorită  unui popular concurs de matematică adresat copiilor care iubesc matematica. 

Reporter: Cum vă descurcați cu elevii în aceasta perioadă?

Andreea Chirilă: Această pandemie ne-a dat de furcă având în vedere că nu ne mai apropiem unii de alții, nu ne mai întâlnim cum ne întâlneam altadată, nu ne mai putem apropia, ne salutăm de la distanță, ne vedem prin intermediul unui ecran.

Reporter: Cât de greu este să predați online la clasele mai mici?

Andreea Chirila: Această predare online este destul de dificilă, nu neapărat pentru profesori, cât pentru copii. De exemplu, pentru mine, nu este greu să predau, deoarece fiind formator al Casei Corpului Didractic în proiectul “Cred” ,  am învățat foarte multe tehnici în a preda online și fizic. Am învățat acolo, am adaptat pentru copii, deci pentru mine nu este așa de greu să predau online.

Reporter: Ce se mai aude de concursul de matematică pe care l-ați organizat?

Andreea Chirila: Concursul de matematică din cadrul proiectului ,,O altfel de școală” trebuia să aibă loc în luna mai, însă, din cauza pandemiei nu s-a mai putut desfășura anul acesta, nici proiectul nu l-am mai putut demara din aceeași cauză.

Reporter: Care este situatia cu centrul de matematică de la Școala Gimnazialăa nr. 17?  V-ati gandit la o forma online a centrului?

Andreea Chirilă: Dacă am avea în vedere predarea la centrul de excelență, online, cred că acest lucru i-ar suprasolicita pe copii foarte mult.  Este un efort foarte mare online cu școala pentru copii, deci nu cred că ar fi o solutie acest lucru. Trebuie să avem răbdare și să așteptăm să se limpezească lucrurile și să ne întâlnim față în față.

Reporter: Aveți în vedere să reluați cursurile de la centrul de matematică după terminarea acestei pandemii ?

Andreea Chirila: Bineînțeles! Această pandemie nu va dura la nesfârșit și trebuie să avem în lucru această idee, pentru că  sunt mai mulți copii doritori de matematică care trebuie puși la treabă. Cu singuranță, trebuie să începem cursurile.