Anunțul ministrului educației că vacanța de iarnă a elevilor va începe pe data de 23 decembrie, cu doar o zi înainte de Ajunul Crăciunului, a nemulțumit copiii. Ei spun că nici bine nu termină orele online și trebuie să meargă cu colindul.

Octavian Ivanescu are 11 ani si nu îi place ideea. “Nu -mi place că terminăm pe 23 decembrie,avem mai puțin timp liber să pregătim sărbătoarea alături de părinți”.

Ilinca Oroșanu are 13 ani și este, de asemenea,  nemultumita.  “Sunt nemulțumită de faptul că  vacanța începe abia pe 23, cu o zi înainte de Ajunul Craciunului. În loc să stăm să ne pregătim pentru Crăciun, stăm în case și facem școala. Și profesorii cred că au nevoie de timp pentru a se pregăti ei fiind adulți și implicați în treburi înainte de sărbători”.

Ioana Ivas are 11 ani și crede că această vacanță este bine meritată. “Mi se pare că această vacanță este bine meritată, deoarece chiar dacă acum cu orele online stăm acasă  și este mai confortabil tot nu este ok să terminam  școala  pe 23 decembrie, pentru ca este timpul să petrercem timpul cu familia”.

Alessia Moscanu  are 9 ani și nu îi place aceasta decizie. “Nu mi se pare o decizie bună, pentru că mai bine stau cu familia mea”.

Ianis Chelaru are 11 ani și nici el nu este de acord: “Nu sunt de acord deoarece Crăciunul ar trebui să îl petrecem cu familia nu în fața calculatorului.

Mișu Haralamb are 14 și, de asemenea, consideră că nu este o decizie foarte corectă. “Nu mi  se pare corectă ideea deoarece până acum pe 23 decembrie stăteam cu familia, iar acum stăm laore online”.

Mario Brumă are 14 ani și consideră că e nevoie de mai mult timp petrecut alături de familie. “Nu mi se pare o idee ok să stăm în fata calculatorului în loc să ne petrecem timpul cu familia”.