Împodobirea bradului de Crăciun reprezintă o tradiție foarte iubită de toți oamenii. Bradul se împodobește, în mod tradițional, pe data de 24 decembrie, dar în ultimii ani oamenii pregătesc bradul de sărbătoare mai repede,  pentru a intra în spiritul Crăciunului. Am vorbit cu câțiva oameni despre traditia împodobirii bradului în casele lor.

Elsa Șeica, profesoară de limba engleză:  ,,Atunci e Crăciunul, soțul meu gătește și casa se umple de mirosuri aromate și eu împodobesc discret un brăduț pe care după Revelion îl despodobesc și îl plantăm. Are mai mult farmec, conserv magia, crește entuziasmul și aprecierea pentru tradiție în sine”.

Denisa Franț are 11 ani și ne-a spus când împodobește ea bradul de obicei: ,,Eu împodobesc bradul de obicei pe 3 decembrie, deoarece eu și familia mea avem această tradiție de a îmbodobi bradul după două zile de la 1 decembrie.

Mihai Mădălina are 13 ani și ne-a declarat că împodobește bradul în ani diferiți alături de mama ei: ,, Împodobesc bradul în fiecare an pe date diferite. Împodobesc bradul alături de mama mea, deoarece este altă atmosferă, una specială chiar.” 

Ilinca Pușcașu are tot 13 ani și ne-a spus când face ea bradul. ,,Bradul îl fac pe data de 4 sau 5 decembrie, deoarece atunci ne adunăm toată familia și e mai mult ca o tradiție”.

Ioana Matfeev este redactor șef al ziarului Buzz și ne-a spus, de asemenea, care este tradiția ei în acest sens.  ”Când eram mai mică într-adevăr făceam bradul pe 24 decembrie, dar acum îl facem de obicei când terminăm pregătirile pentru sărbători, asta însemnând și curățenia în casă. Facem bradul aproape de Ajun când știm că trebuie să sosească și preotul pentru a binecuvânta casa”. 

Ioana Ivaș are 12 ani și împreună cu părinții ei face bradul pe 24 decembrie. “Fac bradul pe 24, deoarece ne place să respectăm această tradiție veche și consider că este mai plăcut și frumos să faci bradul în seara când vine moșu, e mai multă emoție așa”.