Mobilizare de forță pentru distribuirea pachetelor de dulciuri către copiii nevoiași din județul Botoșani cuprinși în campania 5000 de zambete derulată de asociația Grup Civic.

De ieri, voluntarii asociației au ajuns la copii chiar dacă față de anul trecut distribuția a fost mai dificilă. “Acum a fost mai greu, deoarece a trebuit să mergem invidual la copii, dar împreună cu IȘJ ( Inspectoratul Școlar Județean -n.n) și DSP (Direcția de Sănătate Publică- n.n) am semnat un protocol de colaborare și împreună cu 200 de învățători și 33 de directori care au fost  voluntarii asociației Grup civic, adică vreo 80 de oameni care au mers cu mașina să ducă pachetele”,  a declarat Daniel Câșlariu, presedinterle asociatiei.

Până astăzi au fost distribuite 3000 de pachete care conțin o portocală, dulciuri și o mascotă din partea asociației.  Daniel Câșlariu ne-a spus că a fost un efort financiar foarte mare și ca, momentan, speră ca asociația să mai primească donații în bani de la oameni de bine. “A fost și o sumă foarte mare, inițial s-a pornit de la 60 de mii de lei pentru dulciuri, dar cheltuielile s-au extins undeva la 80 de mii de lei. Nu s-a strâns suma necesară, dar până la finalizarea acestui proiect. Sperăm să strângem banii necesari pentru dulciuri și celelalte cheltuieli”.

Pachetele au ajuns la copii din comune îndepărtate ale județului precum Cândești  Coțușca Cristinești Derțca Havârna Hilișeu-Horia Hudești Păltiniș Pomârla Rădauți Prut, Viișioara, Vlădeni, Albești Blândesti, Călărasi Corni Cristești Gorbănești Prăjeni, Răuseni, Românești Adășeni Hudești Maneolasa, Mitoc și Trușești. Pentru distribuția pachetelor au fost implicați peste 60 de voluntari.