Sărbătorile de iarnă se apropie, iar lucrările de renovare  pentru pichetul de la Hilișeu Horia unde locuiesc cei 30 de copii săraci se apropie de finalizare. Dintre cei 30 de copii, cel mai mic are doar câteva luni, iar cel mai mare are 13 ani. În urma unei campanii derulate la nivel național pentru acești copii, au strânse materiale cde construcții iar părinții copiilor s-au mobilizat puternic, reușind să termine căsuța.

În prezent, sala multifuncționala este aproape gata, respectriv  fosta sală de mese a pichetului militar, transformată în această  cameră de studiu, cu bibliotecă, scaune, mese și rafturi cu materiale didactice și cărți. Potrivit președintului asociației IHTIS, Mihaela Mihăescu, a fost finalizată sala funcțională, cei 28 de metri  din hol prind contur și lumină, se lucrează de zor la instalația electrică din fiecare cele nouă camere.

,,Prin definiție, voluntariatul înseamnă apartenență la un grup pe care să-l ajuți necondiționat, în timpul liber. Mâine, sala multifunctionala VA FI GATA, așa cum a fost prevăzută la începutul proiectului „Copiii din pichet, în contractul de voluntariat încheiat între Asociația IHTIS și dl Dubei Ciprian pentru intercalul octombrie-decembrie 2020. În tot acest timp, s-au întamplat la pichet adevărate minuni, creându-se un lanț al solidarității care vibrează astăzi in orice colțișor de cameră ți-ai odihni privirea. Vin sarbătorile și în scrisoarea mea către Moșul, am strecurat un gând ascuns pentru colaboratorii, donatorii, voluntarii IHTIS și copiii lor”, a declarat Mihaela Mihaescu asociația IHTIS .