Noaptea dintre ani se apropie și față de anii trecuți când cei mai mulți se pregăteau pentru petrecerile de la diferite restaurante sau pentru cele din piețele publice ale marilor orașe, anul acesta va fi  cu unele diferențe. Vă prezentam într-un articol trecut câteva superstiții pentru noaptea dintre ani. Am fost curioși să aflăm dacă oamenii le respectă sau au vreo superstiție pentru noaptea de Revelion.

Analisa Morariu, în vârstă de 13 ani, ne-a spus că ea nu crede în aceste superstiții: ,,Eu, personal nu cred in superstiții de Revelion.”

Marian Mihai, în vârstă de 27 de ani, ne-a declarat ce crede el despre superstiții, dar și despre persoanele care țin la ele. ,,Superstițiile sunt inventate de oameni pentru a ne complace în anumite situații! De exemplu: nu intru în Anul Nou fără bani în portofel că așa o sa fie tot anul! Nu, du-te la munca, organizează-ti banii, ai grijă de ei, ca ei să aibă grija de tine! Țin să cred că cei care cred în superstiții, blesteme  sunt oamenii leneși, care găsesc mereu o scuză și nu își asumă responsabilitatea, fără a vedea partea plină a paharului! Dacă am fi mai realiști și mai asumați cu viața noastră, aceste zicale sau superstiții nu ar mai fi rostite!”

Marta Muraruare 14 ani și nu dă nici ea prea mulți bani pe superstițiile din noaptea de Revelion. ,,Nu am superstiții de Revelion, nu sunt genul de persoană care să creadă în aceste superstiții’.’

Am întâlnit și persoane care iau în considerare superstițiile din noaptea dintre ani.  ,,Eu am cam multe superstitii de Revelion, cum ar f  să spargi paharul după ce bei șampanie pentru a se duce ghinionul, să ai bani în buzunar în noaptea dintre ani, să porți ceva roșu, să mănânci struguri pentru prosperitate‘, ne-a spus Adomnoaie Anca.

Tudor Mihai de 28 ani spune și el despre ce îl preocupă în acest sens la pragul noului an. ,,Am superstiții mai mici. De exemplu, să port ceva roșu, să mănânc pește, să am bani la mine cash și pe cât posibil să nu am datorii”.