În utimul timp, Detrical, Detrix, Moliken și Vigantoletten au fost unele dintre cele mai cautate pastile, deoarece contin vitamina D. Astfel, fără doar și poate, vitamina D a ajuns în anul care tocmai s-a încheiat un fel vedetă printre botoșăneni și nu numai. Asta și pentru C ajută la întărirea sistemului imunitar și la formarea si mentinerea oaselor mai puternice.

Mai nou, face parte din tratamentul anti-Covid, boala care ne dă bătăi în continuare. ,, Se foloseste foarte mult vitamina D din cauza bolii  Covid, deoarece creste foarte mult imunitatea. Vitamina D este bună și  pentru femei, pentru steporoza, iar  la copii pentru întărirea oaselor. Fără aceasta, oasele nu pot crește sănătos. La varsta mea, pot face steporoză, iar pentru a preveni asta, încerc să consum cât mai mult vitamina D”, ne-a declarat  Daniela Oroșanu, farmacist. 

Trebuie știut faptul că vitamina D se mai poate gasi și în carnea de porc, iaurt, brânzeturi, ciuperci, dar mai ales în gălbenușul de la ou, cereale sau brânză tofu.

Am întrebat câțiva copii și adolescenți dacă au auzit anul acesta de această vitamina sau dacă și-au administrat-om

Andreea, 16 ani: „Eu iau această vitamina deoarece sunt o persoană destul de sensibilă și pot lua o boală foarte ușor, așa că pentru a preveni aceasta, consum vitamina D”. 

Raluca, 12 ani: “Acum o luna am stat în carantină timp de două săptămâni, deoarece am avut Covid, iar acum sunt mai bine. Cât timp am avut această boală,  țin minte că am luat și vitamina D la recomandarea doctorului. Sincer, cred că și administrarea acestei vitamine m-a ajutat să trec peste  boală. Continui să iau de atunci vitamina D  pentru a-mi intari imunitatea”. 

Ioana, 12 ani: ,, Iau această vitamină, deoarece consider că organismul, mai devreme sau mai târziu, are nevoie de ea. Orice medicament care conține vitamina D este bun și folosesc majoritatea produselor care o conțin fără să mă uit neapărat la marcă. Eu am început să iau această vitamină acum câteva luni și  mă ajuta foarte mult mai ales când vin vorba de o imunitate bună. Pot să spun că un efect al administrării acestei vitamine îl reprezintă faptul că mi s-au întărit unghiile de când o iau”.