Prăjiturile de casă sunt preferate indiferent de vârstă. Dulciurile făcute de mama sau de bunica nu au egal. Dar oare sunt la fel de căutate și apreciate aceste dulciuri în 2020? Mai întâi să vedem cum se fac, câtă muncă presupune și de ce sunt mai bune decât cele din comerț.
  Lidia Avasiloaie face prăjituri de 25 de ani și a absolvit o școală de specialitate, lucrând  chiar la un laborator de cofetărie din oraș.  ,,În ultima perioadă, majoritatea dintre noi, optăm pentru  produse cât mai naturale, printre acestea fiind si dulciurile de casă.  Având în vedere că în majoritatea cofetăriilor se folosesc amelioratori si premixuri, am ales să păstrez gustul natural al dulciurilor de casă, continuând totodată și pasiunea mea pentru prăjituri. (…) Preferatele clienților sunt prăjiturile din foi cu diferite creme, minieclerele și tartele de casă și  pricomigdalele. Încerc de cele mai multe ori să  înlocuiesc, acolo unde îmi permite rețeta, zahărul alb cu miere de albine, zahăr brun si zahăr de ștevie”.

În general, oamenii comandă prăjituri pentru aniversări și pentru sărbători și mai puțin, ca desert, în zilele obișnuite .Eu mi-am dorit să știu și părerea doamnei Corina, în vârstă de 38 ani, de la Torturi Aromate care se ocupă cu prepararea prăjiturilor de 10 ani.  ,,Din punctul meu de vedere torturile Entremet cu glazură de oglindă sunt în trend, iar clienții mei cumpăra în general prajiturile cu fructe (zmeură și fructe de pădure). Cel mai mult lumea comanda torturi la ocazii specială si aniversări.La cererea clienților fac si prăjituri pentru persoane cu diabet sau cu intoleranță la gluten sau lactoză. Aleg sa fac dulciuri de casa din pasiune și pentru că iubesc ceea ce fac, trebuie să recunosc că există multe beneficii din asta, și anume: îți faci singură programul, regulile și îți execuți munca așa cum dorești”.
Adulții preferă, în general, dulciurile de casă deoarece le amintesc de copilărie, iar copiii iubesc dulciurile, în general. Dar oare care sunt prăjiturile lor preferate?  Care este prăjitura care îi duce cu gândul la copilărie? Ce prefera lumea mai mult dulciuri de casa sau din comerț?
        ,, Prefer dulciurile făcute în casă, față de cele din comerț care au mulți conservanți și aditivi. Fac dulciuri în casă pentru a avea un desert sănătos în fiecare zi, dar consumăm în cantități mici, căci trebuie să avem grijă și de glicemie. Cel mai des prepar o prăjitură cu nes, deoarece este preferata întregii  familii. Prăjiturile copilăriei mele sunt biscuiții de casă și cornulețele pe care ni le făcea mama cu multă dragoste.” a declarat Bursuc Rodica, în vârstă de 61 de ani.
,,Prefer mai mult dulciurile făcute de casă deoarece știm ce punem în ele, știm cum sunt făcute și sunt mult mai gustoase decât cele din comerț. Desertul meu preferat este prăjitura ecler, pe care de curând am învățat și eu să o fac. La fiecare sărbătoare pregătim dulciuri de casă. Cele mai frecvente sunt prăjiturile cu diverse creme, biscuiții de casă cu fulgi de ciocolată, cozonacii și tot felul de bunătăți. Prăjiturile care îmi aduc aminte de copilărie sunt prăjiturile făcute de mama.Prajitura Televizor, Albă ca zapada, Nucile, Tortul cu fructe sunt câteva din preferatele mele”, a declarat Alexandra Manole, 18 ani, elevă a liceului ,,Grigore Antipa”.