Copiii au fost și sunt ființe cu multe dorințe și visuri. Copiii vor, în general, jucării, haine, cărți și nu numai, fiind dispuși sa facă compromisuri pentru a obține aceste lucruri. Iar unul dintre acestea este chiar strângerea banilor pe care ii primesc într-o anumită perioadă de timp. Banii de pușculiță, mai exact, care au existat la copii indiferent de generatie.

Sursa foto: nago.ro

Am vorbit cu mai mulți copii despre cum strâng ei bani și mai ales pentru ce.

Erica Orășanu are 12 ani și  îi place să călătorească și  chiar a reușit să umple cele două pușculițe pe care le are. Are un plan măreț cu banii strânși.

,,Eu strâng banii prin muncă, adică fac treburi casnice pentru o anumită sumă de bani și îi strâng la pusculiță, pentru visul meu de a merge în Dubai”. 

,,Banii pe care îi strângeam, mergeau de cele mai multe ori pe lucruri pentru școală. Acum am observat că prefer să dau banii pentru o atenție ori pentru ceva folositor, pe viitor, cum ar fi  cărți. Strâng banii când îi primesc de cele mai multe ori sau când părinții îmi lasă un rest de la magazin”, ne-a spus Mădălina Mihai, 13 ani.

,,Eu, bani am de obicei de la părinţi , primesc sume mici pentru un suc prăjitură, pacheţel la școală, când mergeam la școală. Nu cheltui tot, mereu mai pun ceva și într-o pușculiţă, iar acum  și banii pe care i-am făcut cu colinda și cu uratul,  așa cum fac toţi copii de la bunici, mătuși, unchi, nași etc. Eu am citit cartea ” Cel mai bogat om din Babilon” și de  acolo am învăţat că este bine să nu cheltui tot și să ai o mică rezervă. Dacă îmi doresc ceva foarte mult îmi cumpăr. Dacă nu-mi ajung banii, mai cer de la părinţi.”, ne-a spus Raul Pricop, 11 ani.

,,Eu îmi cheltui banii pe haine. Mi se pare că în felul acesta cheltui banii pe lucruri utile pe care le pot folosi pe termen lung. Eu fac bani, de obicei, la sărbători, când merg cu colinda sau cu uratul.”, ne-a spus David Avornicesei, 12 ani.