Când am ieșit afară, am găsit un pliant în scara blocului prin intermediul căruia cineva anunța că este interesat să cumpere cărți și discuri de vinil.

Imediat,  mi-am adus aminte  că am în bibliotecă trei discuri cu povești pentru copii, dăruite de bunica mea.

Împreună cu  mama, am sunat la numărul de telefon indicat și am aflat că este  un anticariat din București care  urmează să deschidă un nou magazin în Iași.

Momentan, nu m-am hotărât dacă voi vinde discurile din bibliotecă. Am căutat pe Google și am văzut că un pick up, un patefon sau  un gramofon  decorativ nici nu sunt foarte scumpe.

Deși majoritatea din generația mea poate nu a auzit despre acest mod de redare a sunetelor sau le consideră învechite, eu chiar am găsit multe magazine online care vând astfel de obiecte sau au diverse accesorii.

Cu această ocazie, cu drag, mi-am amintit că astă primăvară, când am vizitat castelul Sturdza  de la Miclăușeni, sunetul gramofonului a învăluit toate camerele alea imense și mi-a plăcut tare mult.

Dacă doriți să ajutați la deschiderea acestui anticariat în Moldova, în capitala regiunii noastre, puteți suna la  0785 120 725 sau scrie la adresa contact@targulcartii.ro.