Ziua Culturii Naționale marcată on-line la Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu” Botoșani


Într-o actualitate desfăşurată sub auspiciul măsurilor speciale impuse de criza medicală mondială, fenomenul cultural rămâne viu la Botoșani.

Având ca motto ”Niciun cataclism nu va ne opri să cântăm versul eminescian”, Ziua Culturii Naționale 2021 va fi organizată la Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani exclusiv în mediul on-line.

Vă invităm să ne treceți, virtual, pragul pe data de 15 ianuarie, moment în care pagina de Facebook a bibliotecii va găzdui  o suită de momente artistice, recitaluri de poezie, expoziții, dedicate Marelui Poet.

Prietenii bibliotecii, colaboratori din întreg județul, bibliotecari, profesori și elevi, vă propun multiple perspective de transpunere a creației eminesciene, pline de emoție, inocență și respectul cuvenit, grupate astfel:

  • ”Portretul artistului în tinerețe” – Rotonda cenaclurilor literare pentru copii și tineret din județul Botoșani  (înregistrări video).
  • Descoperă comoara” vizită virtuală la bibliotecă  cu prezentarea câtorva documente din patrimoniul  Secției de Colecții Speciale .
  • „ Ziua Culturii Naționale în simboluri și însemne”  – selecțiuni din exponatele documentare întocmite de  Cabinetului de Numismatică și Filatelie și dedicate Zilei  Culturii Naționale.
  • ”Sub fiorul metaforei” suită de recitaluri și momente artistice  .
  • „Eminescu în templul culturii române”  – Expoziții de carte în diverse locații, pe diverse teme (aspecte online).

Și în această perioadă deosebită  pe care o traversăm, prin intermediul tehnicii, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu”  Botoșani își deschide porțile, pentru a aduce pios omagiu Poetului Nepereche.

Fii alături de noi! Fii ”smart”, accesează site-ul  www.bibliotecabotosani.ro și bucură-te de oferta culturală a Bibliotecii ”Mihai Eminescu”.