Stând de vorbă cu prietenii mei, am aflat de la unii dintre ei că bibliotecile nu ar mai fi atât de dorite, deoarece există posibilitatea de a citi pe diverse dispozitive. Dar eu nu cred că aș putea renunța la biblioteca din casa mea, deși uneori, mai citesc și eu de pe diferite  dispozitive.

Am crescut înconjurată de multe cărți în casă încă de când eram mică. De aceea, aproape în fiecare cameră avem câte o bibliotecă.

Citesc de cele mai multe ori cărți tipărite, dar atunci când nu găsesc informații în cărțile mele, apelez la dispozitivele electronice.

În camera mea, am amenajat o bibliotecă de care nu m-aș putea despărți niciodată.

M-am gândit să întreb câteva cunoștințe, colegi și prieteni, dacă biblioteca este la fel de importantă pentru ei cum este și pentru mine.

Andreea Chirilă,43 ani: ,,Biblioteca este necesară oricărui om educat. Este o vorbă: -Spune-mi câte cărți ai citit, ca să îți spun cine ești-. Citesc și pe dispozitive, dar mai puțin. Sau noutățile care nu sunt disponibile pe suport de hârtie. Orice om trebuie să aibă o bibliotecă cu cărțile pe care le îndrăgește și care îi sunt necesare dezvoltării lui”. 

Sofia Hudișteanu, 10 ani: ,,Da, am o bibliotecă, în camera mea și la parterul casei mele. Citesc cărți tipărite. Pentru mine este foarte important să am o bibliotecă în casă.”

Ioana Ivaș,12 ani: ,,Am o bibliotecă plină în casă, pentru că citesc multe cărți și mi se pare că biblioteca din casă este imaginea copilăriei! Eu citesc cărți tipărite. Am încercat să citesc și online, dar nu mi-a plăcut. Biblioteca din casă va rămâne, fără îndoială, pentru mine colțul colorat cu povești și călătorii în lumea basmului”. 

Andrei Maxim,10 ani: ,,Nu am o bibliotecă în casă, dar aș vrea una, deoarece citesc multe cărți. Citesc cărți tipărite. Pentru mine, biblioteca este un must have, de exemplu, vara, când nu aveam ce face, mergeam la bibliotecă și împrumutam cărți”. 

Luca Lazăr,10 ani: ,,Am o bibliotecă nu chiar mare, dar acolo sunt cărțile în care am citit! Eu citesc foarte mult pe carte! Biblioteca este ceva ce neapărat trebuie să am în casă deoarece, după cum am zis, am acolo cărțile pe care le-am citit și aș vrea să le mai citesc! Mai nou am câteva cărți noi pe care le voi citi pe viitor”. 

Alesia Țurcanu,13 ani: ,,Am două biblioteci mari în casă și încă câteva locuri în casă unde ținem cărți pentru că familia mea este iubitoare de cărți. Citesc pe carte, deoarece e mult mai frumos și am mai multă plăcere. Biblioteca este un must have pentru mine, deoarece îmi place super mult să citesc”. 

Pentru mine, cărțile sunt unul dintre cele mai frumoase lucruri din viața mea. De aceea vă îndemn să citiți cât mai mult!

Lectură plăcută!!!😘