Având în vedere pandemia care ne-a dat peste cap de anul trecut, muzeele s-au văzut și ele nevoite să-și adapteze activitatea.De pildă, Memorialul Ipotesti a pus la dispoziția oamenilor de ceva vreme un tur virtual.

“Turul virtual al Memorialului Ipotești s-a făcut pentru o mediatizare mai bună a spațiilor muzeale și pentru o cunoaștere a locului unde a copilărit poetul Mihai Eminescu. Numărul vizitatorilor este mediu, deoarece suntem la început, dar în timp vor fi mai mulți doritori să navigheze prin spațiile muzeale”, ne-a spus Relu Oneaga. 

Acesta ne-a spus și ce se poate vizita făcând un tur online al memorialului.  “Turistii online pot vedea descrierea unor obiecte ce se află în spațiile deschise pentru vizitare, vor face pași imaginari prin curtea Memorialului și vor putea intra în fiecare spațiu după cum dorește, în curtea Memorialului și în spațiile de vizitare. Imaginile sunt 360 grade și poate fi văzut fiecare detaliu. În felul acesta cei care au urmărit aceste imagini vor dori să vadă și în realitate locurile minunate pe care le are complexul muzeal”.

Chiar dacă anul acesta nu mai putem merge în tradiționalele excursii cu școala la Memorialul Ipotești, iată cu câteva clickuri putem să fim pe meleagurile poetului chiar dacă online.