La sfârșitul lunii ianuarie, se împlinește un an de la lansarea  albumului celor de la The Mono Jacks. “Gloria” a fost lansat printr-un eveniment sold out la Arenele Romane, pe data de 8 februarie 2020.

Versurile celor 11 melodii sunt o colaborare între Doru Trăscău, vocalistul trupei și botosaneanul Ștefan Teișanu, stabilit, acum, la Cluj.

Așa cum relatează într-o postare pe Facebook, făcută pe profilul personal, Doru Trăscău a venit cu propunerea pentru scrierea textelor pentru album, chiar dacă se întâlnise o singură dată cu Ștefan. eram invitat să vorbesc la o dezbatere pe teme culturale unde urma să povestesmd c despre muzică(…) În stânga mea, conversația era ghidată de Ștefan Teișanu pe care îl cunoșteam chiar atunci. Mi-a plăcut acea după-amiază, mi-au plăcut poveștile auzite de la Ștefan și dialogul care a decurs atât de firesc. Șase luni mai târziu, am decis să-l sun pe Ștefan, omul cu care mă văzusem o singură dată în viață și să-i propun să mă ajute să scriem textele pentru album”. 

Răspunsul botoșăneanului născut în Darabani a fost afirmativ și astfel a început colaborarea pentru albumul “Gloria”.  “A început să scrie chiar din noaptea în care i-am trimis primele trei piese și pentru că după puțină vreme lucrurile deja se mișcau in direcția bună am hotărât sa facem un writing camp. Așa că am fugit trei zile la Cluj (Ștefan locuiește acolo) și ne-am pus pe treabă. O mare parte din timp am scris în barul lui Ștefan – ,,Vorbe”.” povestește Doru în postarea sa.

Într-o postare legat de colaborarea aceasta,  Ștefan Teișanu a spus că își dorea de mai mult timp să scrie muzică. A scrie versuri pentru muzică, e a încerca să rezolvi o ghicitoare la care nimeni nu știe dinainte răspunsul, nici cel care scrie, nici cel care cântă și nici cel care va asculta, răspunsul vine discret, de nicăieri și pentru toți odată, ca o idee care pare născută din noi toți, dar numai pentru că era deja în fiecare. Îmi doream să scriu pentru muzică de când am auzit – Identitate – în Poiană, dar n-am zis-o niciodată nimănui, ce i-o fi venit lui Doru să-mi propună să scriu pentru The Mono Jacks știe bine nici el, deci de unde să știu eu (…) “

Cât despre o viitoare colaborare, Ștefan Teișanu ne-a declarat: Nu avem proiecte în lucru împreună chiar acum, dar să lucrăm la album ne-a apropiat mult, am rămas buni prieteni și cine știe ce o să aducă viitorul”. 

Albumul “Gloria” poate fi ascultat aici