“Mică Unire” dintre români și moldoveni: Inimile copiilor nu au avut frontiere
Elevii clasei a IV-a D conduși de doamna învățătoare, Elena Cordun de la Școala gimnaziala “Elena Rareș” din Botoșani au serbat Mica Unire, online, în cadrul unui proiect de parteneriat educațional transnațional “Educație online fără hotare”. Proiectul îi are coordonatori pe prof înv. primar, Elena Cordun, Școala gimnazială “Elena Rareș” din Botoșani România, prof înv primar, Mariana Cumpănici, Gimnaziul Chetris, sat Chetris, raionul Falesti, Republica Moldova și prof înv primar, Natalia Cristinoi, Gimnaziul ” Vasile Alecsandri”, sat Draganesti, raionul Sangerei, Republica Moldova.
Elena Cordun a afirmat că activitățile proiectului urmăresc o colaborare între școlile din România și Rep. Moldova.
“Proiectul de colaborare urmărește să încurajeze implementarea de inițiative educaționale comune cu scopul promovării, cooperării, învățării reciproce și schimbului de experiență la nivel european și oferă posibilitatea instituțiilor educationale din Republica Moldova și România să colaboreze la nivel transnațional, împărtășind și confruntand idei, practici sau metode de lucru”, spus Elena Cordun.
Elevii sunt implicați în activități de tip informațional și practic, respectiv dansuri populare specifice zonei, jocuri de rol, memorizări, concursuri, dramatizări, audiții, vizionări de spectacole și teatru.
Derularea proiectului are drept motivație entuziasmul și deschiderea cu care reacționează copiii la aceasta vârstă, la stabilirea de relații noi de prietenie.
Prin capacitatea de a lega prietenii bazate pe sinceritate, încrederea reciprocă se urmărește evitarea pericolului ca omul să se transforme dintr-o ființă socială într-una robotizată.
“Parteneriatele sunt o formă de învățare activă și atrăgătoare pentru copii mai ales prin elementul de noutate pe care îl aduc în orice tip de activitate de acest fel”, a declarat Elena Cordun.
La această activitate elevii români și moldoveni au discutat despre Țările Române, au realizat o horă și au dansat Hora Unirii la distanță.
Po sspune, ca elev participant că fratii noștri de peste Prut sunt extraordinari și ne-a făcut placere să colaboram cu ei.