Elevii și profesorii au intrat în vacanța intersemestrială. Peste o săptâmână începe al doilea semestru scolar. Un an școlar special pentru că a început fizic și a continuat după nicio lună aproape online. Elevii au păreri diferite despre cum vor să înceapă școala, online sau fizic? Mulți s-au obișnuit deja cu noua formă de învățământ fie pentru că e mai comodă, fie pentru că e sigură, alții duc dorul îmbrățișărilor de colegi.

Eu, sincer, vreau la școală, deoarece îmi este dor de colegi și profesori și putem întelege mult mai bine materia la orele predate.

Octavian Ivanescu are 11 ani și ar vrea ca școala să rămână online. “Nu aș vrea să încep scoala fizic, pentru că ne-am obișnuit astfel. Va fi foarte greu să se pastreze restricțiile dacă mergem la școală, fizic”.

Mădălina Mihai are 13 ani și la fel ca Octavian, vrea să ramână online. “Sincer, cred că mai bine este online. Ar fi riscuri scăzute de infectare, iar așa putem să revenim mai târziu la școală,  în siguranță”.

Ioana Ivaș are 12 ani și își dorește tot școală în mod fizic. “Eu vreau să înceapă școala, în mod fizic, pentru că am început să am dureri puternice de ochi și pentru că îmi doresc să ne reîntoarcem la normalitate! Asta este cel mai important pentru mine”

Denisa Franț are 12 ani și vrea tot online. “Online, deoarece deja ne-am obișnuit și este mai sigur acasă”.

Lorena Mătrescu are 13 ani si vrea să facă orele fizic. “Ca orice alt copil, îmi doresc să incep școala cât mai repede,  dar nu online, ci fizic. Ori ce materie se învață mai ușor când ești la școală. Aș vrea să revină totul la normal chiar dacă va trebui să purtăm mască, să ne dezinfectam și să păstrăm distanța, dar pe mine, cel putin, nu mă vor deranja aceste lucruri”.

Ilinca Aniței are 13 ani și  vrea online. “Eu vreau,  online, deoarece vreau să mă protejez pe mine și pe familia mea”.

Maryo Dănilă are 13 ani și vrea să meargă la școală, în mod fizic. “Vreau să merg la școală, fizic, pentru că mi se pare ca înșeleg mai bine orele”. 

Karina Nemțoi are 11 ani și recunoaște că online ar fi mai sigur pentru sănătate. “Aș vrea la școală, deoarece îmi e dor de colegi și de profesori. Dar e mai ușor online. Dacă te simți rău, ești acasă, nu trebuie să te deplasezi. Mergi din pat până la birou. Dar, clar, la școală poți înțelege mai bine lecțiile.

Mădălina Nichiteanu are 13 ani și vrea ore fizic. “Nu știu sigur  pentru că m-am acomodat și online, dar cred că mai mult aș vrea fizic, pentru că ne vedem colegii și profesorii. Înțelegi mult mai bine la școală cum îți predă profesorul decât în online pentru că in online poate se mai întrerupe și nu mai înțelegem”.

Așadar, elevii chestiuonați de noi conștientizează riscul de îmbolnăvire și din acest  motiv preferă să rămână acasă și în semsestrul al doilea.