La finele lunii februarie, în weekendul Buzz, va avea loc premiera unui scurtmetraj mai aparte. Filmul este realizat de membrii cercului de jurnalism “Micii reporteri” pentru a marca 10 ani de jurnalism pentru copii și adolescenți la Botoșani. Filmul nu este o poveste, așa cum au obișnuit să facă până acum copiii-reporteri, ci un …pamflet.

Scenariul aparține adolescentei Mădălina Mihai, în vârstă de 13 ani, iar regia aparține tinerei Denisa Sandu de 18 ani. Ambele s-au ocupat de editarea video a filmului. Scenariul a fost desemnat câștigător în competiția de scenarii organizată, vara trecută, în cadrul redacției Buzz.

Au fost desemnate două scenarii câștigătoare, premiul fiind tocmai realizarea propriu-zisă a filmului. Primul scurtmetraj a avut premiera la finele anului trecut și îl puteți urmări aici, iar scurtmetrajul intitulat Buzz TV se va difuza în premieră, tot pe Televiziunea adolescenților-Youtube. Este vorba despre o paralelă între mica televiziune a copiilor-reporteri din Botoșani și televiziunile mari, ideea aparținând Mădălinei.

 

Din distribuția scurtmetrajului fac parte: Alexandra Ciotir, Ioana Ivaș, Raul Pricop, Mișu Haralamb, Raissa Pătrar Botușan, Ioana Crăiniciuc, Luca Lazăr, Alesia Țurcanu.  Filmările au avut loc în vara anului trecut, în timpul vacanței de vară.