Sophia Țigănaș este o adolescentă de 17 ani ce a descoperit jurnalismul de la vârsta primului buletin. Asemănare interesantă cu mulți dintre tinerii Buzz, ieri copiii-reporteri ai singurui ziar tipărit, cu apariții lunare, la Botoșani.
Sophia scrie la publicațiile The Calypso Journal și The Versus Magazine, pe aceasta din urmă chiar ea fondând-o, arătând astfel importanța implicării de foarte tânăr în viața comunității în care trăiești.
Anul trecut, a pus umărul și s-a implicat în realizarea festivalului YA,  primul festival de literatură și idei Young Adult din România, o manifestare online, organizată de librăriile Cărturești, în parteneriat cu editura Trei. Poate vă întrebați ce înseamnă YA, ei bine Young Adult. Young Adult din România.
Pe Sohia o poți citi și pe DoR, aici. Aplecată mai mult spre zona de comentarii și opinii, Sophia este o voce a tinerilor români, iar vineri, 26 februarie, de la ora 17.00, ne întâlnim cu ea, online, pe evenimentul Weekendul Buzz, pentru discuta împreună despre jurnalism, viață, societate, tineri, posibilități de dezvoltare, literatură, implicare și atâtea altele.
Va fi super, super fain, așa că… intră chiar acum aici, apasă pe particip și așteaptă ziua de vineri.  Transmitem LIVE pe eveniment sau te poți înscrie aici pentru a lua parte la discuții pe platforma Zoom.