Școala de handball CSM Botoșani și-a redeschis porțile pentru copiii care doresc să facă sport. Mi-a atras atentia acest mesaj și totodată, sunt bucuros să aflu că și-n context pandemic, copiii vor avea posibilitatea să facă mișcare la sală. Ca un iubitor de sport ce sunt, nu am putut trece cu vederea acest mesaj deoarece am vrut să aflu mai multe detalii. Mi-a răspuns la întrebări Iosif Pintilie, ofițer de presă al clubului.

Reporter: De ce recomandați handballul? Care sunt avantajele practicării  acestui sport?

Iosif Pintilie: Handbalul este un sport care promovează munca în echipă, spiritul colectiv, dar în același timp un sport în care sportivii se pot remarca și în plan individual. Chiar dacă nu se gândesc neapărat la handbal de performanță, copiii ar trebui să practice un sport, în primul rând ,pentru sănătatea lor. Handbalul împinge dezvoltarea fizica, îndemânarea, spiritul civic, atitudinea și valorile extrasportive umane, pe lângă stilul de viață sănătos.

Rep: Caror copii li se potriveste acest sport?

I.P: Nu cred că există o categorie anume de copii. Orice puști pasionat de sport este binevenit în echipa noastră.

Rep: Câți copii sunt în momentul de față în acest club

I.P: Peste 60 de cursanți.

Rep: Cum se desfășoară antrenamentele la CSM Botoșani în această perioadă ? Este mai dificil ţinând cont de faptul că este pandemie ?

I.P: Este mai dificil, dar sănătatea e pe primul loc. În sală intră doar jucătorii și antrenorii, părinții rămân afară. Copiii se dezinfectează și încercăm pe cât posibil să respectam toate măsurile de prevenție recomandate.

Rep: Care este calendarul competiţiilor? Participaţi la competiţii în această perioadă ?

CSM : La copii, nu. În schimb, echipa mare participă în sezonul competițional 2020-2021 al Ligii Zimbrilor după ce am promovat în vara. Obiectivul nostru este să rămânem în prima ligă.

Rep : Care este cea mai importantă competiţie recentă câștigată de CSM Botoșani ?

CSM: Cea mai importantă competiție câștigată este Turneul Final al Diviziei A din sezonul competițional 2019-2020. Încheind Divizia A pe primul loc, am promovat în prima ligă. Ca performanțe, putem adăuga un loc 2 în Divizia A, Seria A, în același sezon, fiind la egalitate de puncte cu prima clasată, loc ce ne-a permis accesul la turneul final, dar și “Cupa Prieteniei” 2019.