Mai mulți elevi din grupul de cateheză a Parohiei Pacea, dar și de la Școala nr 13 au pictat 35 de vitralii și au realizat 30 vase de lut ce vor fi trimise pentru a fi vândute la Târgul de mărțișoare, vase și vitralii din Italia. Copiii au îmbinat pe vasele realizate culori și o parte din sufletul lor, astfel reușind să le facă mai frumoase. Activitatea a fost coordonată de preot Macuc Marian, preoteasa Ana-Maria Macuc și doamna profesoară Breșug Simona și reprezintă un proiect marca “Dar din dar”.

Pagina de facebook “Dar din dar se face Rai” reprezintă un proiect derulat între Parohia Ortodoxă Română “Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” Padova Nord (Italia) și Parohia Pacea-Nașterii Domnului din orașul nostru. Scopul acestui proiect este de a schimba experiențe și să lege prietenii între copiii care aparțin ambelor parohii.

În cadrul activităților desfășurate se numără ateliere, pelerinaje și acest târg de mărțisoare, vitralii și vase de lut pictate manual. În urma acestor manifestări cu scop cultural și educațional, se vor strânge bani pentru creațiile copiilor, care vor fi donați unui caz social din Botoșani.

Activitatea cu scop umanitar ce vestește și venirea primăverii pentru că obiectele vor fi expuse la acest târg de mărțișoare din Italia a avut loc pe data de 19 februarie. Elevii Școlii Gimnaziale Nr.13, în colaborare cu cei de la Biserica Pacea, au pictat 35 de vitralii, iar a doua zi, elevii din grupul de catheză a Parohiei Pacea au pictat 30 de vase de lut.

Puteți urmări detalii despre proiect și lucrările elevilor pe pagina de facebook.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.