Continuăm “Weekend-ul Buzz” cu un nou atelier, alături de Andreea Vrabie “Pe bune, la întrebări -cum să faci un podcast-interviu?” Suntem, live, pe Facebook în cadrul evenimentului.

10:00 Punctualitate. Ioana Matfeev ii face o mica prezentare Andreei despre Buzz. Imediat, Andreea începe atelierul cu povestea ei. Ne povestește cum a început totul și cum a ajuns la DoR.  A plecat de la o facultate de de economie unde n-a fost admisa și unde a dat pentru ca asa au dorit părinții, a ajuns sa dacă studii în străinătate și ușor usor ajunge sa între în lumea asta.

10.13- chiar acum vorbește despre cum a ajuns în lumea jurnalismului, a evenimentelor.

10.15 – Andreea Vrabie ne povestește cât de dificil este financiar în lumea jurnalismului, cum este să-ți urmezi pasiunea dar fără sa ai bani. A durat vreo 4 ani pana când a venit oferta DoR.

10. 19 când a venit oferta cu podcastul ma gândeam ca nu pot sa fac asa ceva pt ca știam ca are legătură cu jurnalismul…

10.20. Ideea a fost sa înregistrez discuțiile cu oamenii pe care ii întâlnesc pentru a putea să-i motivez și pe alții…- spune Andreea.

10.21- Andreea a spus ca o prietena i-a spus ca vorbește ca și când ar avea prune în gura din cauza emoțiilor…

10.22. Andreea spune ca instrumentele profesionale nu sunt atât de necesare pt un podcast. “Când vrei sa faci un podcast e sa va întrebați De ce-” spune Andreea.

10.28 Copiii de la Buzz au început să se prezinte și să îi pună întrebări Andreei despre ideile lor pentru podcast.

10:30 Luca și-a perfecționat ideea pentru propunererea lui de emisiune. A spus că vrea să facă un jurnal de știri, iar Andreea i-a recomandat să realizeze o sintezaă a știrilor dedicate copilăriei pe care să le comenteze cu un prieten.

10. 35 Maria Doncilă a întrebat-o pe Andreea despre evoluția podcast-ului.

10:36 “Un podcast trebuie să servească în primul rând publicului. ”

10:37 Maria  vrea să faca o emisiune despre animăluțe. Andreea i-a recomandat să facă povești despre animale, aparținând unor persoane, o variantă distractivă. O variantă  informativă, să vorbească cu un medic veterinar pentru sfaturi.

10:39 Sara propune o idee mai abstractă…ceva despre ciudățenii din natura.  Andreea îi propune o discuție cu diferiți oameni specializați pe respectivele domenii.

10:40 Raul își dorește o emisiune în care poate învăța oamenii diferite cuvinte în alte limbi și în limba română. Andreea îi conturează ideea în așa mod în care la finalul emisiunii cel care ascultă să învețe ceva nou.

10:45 Alessia își dorește o emisiune bazată pe vox populi sau despre filme și seriale. Andreea îi explică de ce vox populi nu este atât de interesant și îi dă sfaturi în legătură cu a doua idee.

10:50 Andreea vede o asemănare între podcast-ul ei și ideea propusă de Ioana Crăiniciuc și apreciază această propunere de a îi prezenta pe artiștii locali.

10:51 “Este important ca invitatul să se simtă ascultat. Dacă oamenii sunt ascultați, atunci ei o să vorbească mai ușor.”

10:55 Ioana Ivaș cere sfaturi în legătură cu o emisiune bazată pe cazuri sociale. Andreea îi spune cum ar începe ea această idee și îi dă câteva sfaturi cum să vorbească, însă o avertizează că îi va fi greu.

11:00 Mădălina Mihai o întreabă pe Andreea despre ideea ei de emisiune bazată pe dezbateri.

11:04 Andreea răspunde la o întrebare de pe live în legătură cu programul cu care ea editează.

11:10 Ioana Stoiciuc își dorește un podcast mai amuzant despre filme și seriale. Andreea îi sugerează să își scrie niște glume dacă vrea ca podcast-ul ei să prindă prin faptul că e entertaining.

11:20 Andreea îi propune Maiei o colaborare cu colegii din redacție pentru ideea ei, la fel și celorlalți copii care vor să meargă pe același domeniu.

11:35 Maria Niță propune o idee de podcast despre alimentația sănătoasă, iar Andreea o sfătuiește să aibă  grijă la sursele pe care vrea să le aducă în emisiune.

Ne apropiem de final, Andreea răspunde la ultimele întrebări despre podcast. Copiii au idei pentru emisiunile pe care le vor face și, interesant, unii chiar vor face echipe în realizarea produselor având idei comune. Sugestia a venit din partea Andreei. Vom reanaliza propunerile și ideile și cu siguranță, vom propune o grilă de produse podcast interesante. În curând podcastul Vocea Buzz.