A treia întâlnire din Weekendul Buzz a fost la fel de spumoasă și plina de energie care i-a bucurat enorm pe copiii reporteri ai Botoșanilor. Corina Popam doctor în lingvistică și fondatoarea Scolii de Gramatică, a fost cea care i-a atras pe copii alături de gramatică. Impresionată la rândul ei de proiectul Buzz, de faptul că micii reporteri au, lunar, o rubrică de gramatică pe prima pagina, foarte citită de  cei are primesc ziarul Buzz,  invitata copiilor a fost extrem de jucăușă și bucuroasă să-i ajute pe micii reporteri să -și corecteze lucrurile pe care le încurcă. Aici puteți urmări un live text al întâlnirii. A fost o întâlnire captivantă și benefică pentru copiii de la Buzz.

Bazele atelierului au constat în joculețe distractive cu noțiuni de gramatică și un mic test unde copiii au putut să-și să evalueze cunoștințele de gramatică într-un mod distractiv.

Iată părerile unora dintre copiii si a unor adolescenții care au participat la atelier :

Denisa Sandu are 18 ani și spune că întâlnirea a fost captivantă. “După părerea mea, a fost o întâlnire super faină, care ne-a ajutat pe toți, de la mici la mari! Mi-a plăcut că a fost o activitate interactivă, și chiar dacă a fost online, tot ne-am simțit aproape și chiar am reușit să învățăm lucruri noi!” 

Alexandra Ciotir are 19 ani  și a fost impresionată de întregul atelier. ” A fost o întâlnire super distractivă și interactivă. Mi-a plăcut foarte mult pentru că a reușit să ne atragă atenția și să ne explice câteva noțiuni de gramatică în moduri inedite, indiferent de vârstă pe care o avem. Aș mai participa la o astfel de întâlnire cu mare drag” .

Luca Lazar are 10 ani și a spus că i-au plăcut mult exercițiile propuse: “Întâlnirea cu doamna Corina Popa a fost una frumoasă și interesantă! La aceasta întâlnire mi-a plăcut faptul că ne-a dat de lucru acele exercitii gramaticale, că ne-am jucat. A fost și multă veselie în timpul atelierului, dar am și lucrat!”

Ioana Crainiciuc are 16 ani și i-a plăcut interactivitatea atelierului. ” Mi s-a părut o întâlnire foarte folositoare, mă bucur mult că am putut participa pentru că am învățat foarte multe lucruri despre cum ne putem exprima corect. Mi-a plăcut foarte mult că a fost un atelier interactiv și am comunicat foarte mult cu Corina”.

Alesia Turcanu are 14 ani  și spune că atelierul a ajutat-o mult. ” Mi s-a părut foarte frumoasă, amuzantă, captivantă și chiar m-a ajutat mult. Cred că cel mai mult mi-a plăcut când am început să facem acele joculețe, pentru că nu numai că ne-am distrat, dar am și învățat ceva.

Madalina Mihai are 13 ani și a rămas încântată de tot ce s-a întâmplat: “Întâlnirea cu Corina Popa pe care am avut-o mi s-a părut, fără cuvinte. A fost o întâlnire unică de unde am putut învăța ceva. Apreciez că a fost acel tip de întâlnire în care nu ai avut timp să te plictisești. De asemenea, am apreciat felul în care Corina Popa ne vorbea. A fost de apreciat faptul că a venit cu diferite jocuri. Pot spune că a fost o întâlnire pe care nu o pot uita” .