O elevă din Botoșani s-a remarcat recent la un concurs de limba română desfășurat online. Este vorba despre Niculina Jalba, elevă la Școala Gimnazială ,,Leon Dănăilă” din Dărăbani, ce a obținut cel mai mare punctaj din județ (88,5 puncte), punctaj ce i-a adus medalia de aur la Concursul Online de Lingvistică.

Olimpiada a avut loc sâmbătă, 27 februarie, iar la secțiunea B au fost 660 de participanți.

  ,,Mă bucură foarte mult rezultatul, care este rodul muncii în echipă. 
Vorbind în amănunt despre anvergura acestui concurs, pot spune că nivelul problemelor elaborate este unul înalt, și anume cheia rezolvării unui astfel de subiect este atenția la detalii. Eu consider că nici doctoratele, nici facultățile nu au vreo importanță, ci că atenția și gândirea abstractă la legăturile dintre cuvinte m-au ajutat să am un asemenea rezultat. În mod concret, și subiectele dezbătute îndelung cu profesorul meu îndrumător, doamna Cardaș Mihaela, au contribuit la rezultatul neașteptat“, ne-a declarat Niculina.

Cum alții iubesc muzica, dansul, pictura, eu iubesc scrisul. Așa mă exteriorizez eu!

Eleva a mai obținut numeroase premii reprezentative, dintre care amintim premiul special la etapa națională a olimpiadei ,,Universul cunoașterii prin lectură”  în anul 2019.

  ,,Rezultate la limba română au tot fost, poate și pentru că este un obiect școlar care îți oferă liberă exprimare, care te lasă să îți destăinui gândurile și să le așterni pe hârtie. Cum alții iubesc muzica, dansul, pictura, eu iubesc scrisul. Așa mă exteriorizez eu!
O pasiune pentru comoara noastră ca popor, pot spune că am descoperit-o sădită în adâncul meu la începutul gimnaziului. Am fost și voi rămâne veșnic o iubitoare a matematicii, dar compararea între cele două pasiuni este imposibilă pentru mine.” a precizat Niculina Jalba.