Ziua de 22 aprilie, ziua Pământului,  înseamnă foarte mult mai ales pentru copii, motiv pentru care am întrebat câțiva dintre micii reporteri și nu numai cum au marca până acum această zi și dacă vor face ceva și anul acesta mai ales că e încă pandemie.

,,Eu sărbătoream Ziua Pământului, ieșind în natură și participând, ca voluntar, pentru asociații care se ocupau cu curățarea străzilor de gunoaie, iar anul acesta, cel mai probabil, voi sta acasă, uitându-mă la documentare și gândindu-mă la ce aș putea face pe viitor pentru a proteja mediul înconjurător”, ne-a declarat Anastasia Airinei, în vârstă de 12 ani.

Luca Lazăr este unul dintre colegii noștri din redacție și are în plan câteva activități de Ziua Pământului ,,De această dată vreau să marchez evenimentul printr-o lansare de lampioane pe care să fie scrise diferite mesaje undeva la marginea orașului, la lăsarea serii. Am putea să organizăm un eveniment cu colegii de redacție. Aș vrea să plantez niște pomi sau să strâng deșeurile din parcul din spatele blocului”.

Ioana Ivaș de 12 ani este una dintre membrele redacției Buzz și ne-a povestit ce face ea de Ziua Pământului. “Eu sărbătoream înainte Ziua Pământului, făcând proiecte la școală. Acum o sărbătoresc cu sufletul mai mult, pentru că pandemia ne împiedică vizibil”. 

Octavian Ivănescu, și el membru al redacției Buzz a spus că duce dorul acțiunilor de la școală din această zi ,,Înainte de pandemie la școală plantăm un copac, dar acum, fiind pandemie, din păcate nu vom face nimic”

Autori: Mădălina Mihai, Timea Manolache