Orele petrecute online la școală sau la serviciu în lunile ce au trecut i-au determinat pe botoșăneni să caute posibilități de a petrece timp în afara deviceurilor. Cursurile de la Școala Populară de Arte George Enescu organizate în mod fizic au fost un motiv cu adevărat benefic pentru cei mai mulți. Managerul instituției, Liviu Andronic, ne-a declarat că numărul elevilor înscriși anul trecut a crescut.

“Paradoxal, în plină pandemie, înscrierile la Școala Populară de Arte George Enescu au crescut în loc să scadă și există o explicație. Iar cea mai interesantă este că deja se lucra foarte mult în online, iar eu am fost la ministerul culturii unde a fost eliberat un ordin ca toate școlile de artă să facă ore fizic să putem funcționa normal pe grupe, cu copii mai putini, sau individual”, a declarat Liviu Andronic, managerul Școlii  Populare de Artă George Enescu. Dacă în anul școlar  trecut  erau circa 800 cursanți, anul acesta sunt peste 930.

Cele mai aglomerate sectii sunt cele de dans modern și canto și conform aceleeași surse, nu există locuri libere la nici o secție. La Școala Populară de Artă se pot înscrie copii cu vârsta minimă de 6 ani și nu există o limită maximă de vârstă. Prin urmare, sunt și la ora actuală elevi care au peste 60 ani, cei mai mulți dintre aceștia frecventând cursurile clasei de pictură sau sculptură.