Mai nou, aud tot mai mulți adolescenții care citesc cărți de dezvoltare personală ceea ce mi se pare extrem de interesant, așa că am solicitat câteva opinii de la niște copii care au citit astfel cărți. De asemenea, un tânăr de     ce a deținut un cont de Facebook și Instagram intitulat Părți din cărți.

Marian Mihai: De maximum o lună, tocmai ce l-am închis, deoarece nu este pentru mine așa ceva! De 3-4 ani de când am dat peste Lorand Soarez Szasz. Am citit “Abc-ul psihopatului de succes” și “Arta Subtilă a nepăsării. Astea două mi-au schimbat total precepția și mi-au confirmat că sunt pe drumul cel bun. Cele două de sus, plus Biblia negociatorului și una care este extraordinară pentru a începe să întelegi o afacere este Ghid pentru Vanzari și Profit mai mare, scrisa de Lorand.

Raul Pricop, 10 ani: Cărtile de dezvoltare personală sunt foarte importante și benefice pentru copii, ele te ajută să te dezvolți. Am citit și eu câteva dintre care Fă-ți patul și Cel mai bogat om din Babilon. Din cartea Cel mai bogat om din Babilon am învățat cum să economisesc banii iar din Fă-ți patul am învățat cum să fiu disciplinat. 

Mădălina Mihai, 13 ani: Am început în această lună să citesc cărți de dezvoltare personală. De ceva timp am avut ideea de a cumpăra niște cărți de dezvoltare personală. Am avut noroc că fratele meu mai mare m-a motivat să cumpăr cartea Arta subtilă a nepăsării.

Ioana Matfeev: Am început destul de recent să citesc cărți de dezvoltare personală și o fac pentru că te ajută să te organizezi mai bine, să dai o mai mare importanță sinelui, să trăiești mai mult în prezent, să știi că viața este pe pământ și nu pe internet.  Pentru copii recomand cartea Cimpanzeul meu ascuns de Steve Peters, pentru a înțelege cum funcționează creierul.