Data de  15 aprilie este șiu ziua când s-a lansat podcastul ,,Vocea Buzz”, unde membrii ai redacției vor învăța să facă radio.

Ioana Matfeev coordonatorul cercului de jurnalism Micii reporteri, care va face și ea un podcast, ne-a spus de unde și de când a pornit ideea aceasta. ,,Podcastul Vocea Buzz își propune să lărgească orizontul de dezvoltare a copiilor reporteri. Pentru ca a face radio e puțin mai dificil din punct de vedere tehnic, am considerat ca putem învăța să facem radio prin acest podcast. Și, spre fericirea mea, sunt câteva produse propuse de copii foarte drăgălașe. M-am decis să fac și eu un podcast, deoarece îmi doresc să arătăm oamenilor copilăria altfel a micilor reporteri, să-i promovez. Va fi un podcast pe teme diferite în funcție de ceea ce preferă invitatul meu și o joacă în același timp”.

Ioana Ivas are 12 ani și este  membră a redacției Buzz, iar ea va face un podcast despre oameni care pot ajuta, despre lucrurile frumoase care se petrec în jurul nostru. ,,Prin podcastul la care lucrez vreau să îi încurajez pe oameni să ajute. Într-adevăr, nu e mereu la modă să ajuți, dar e fără îndoială o ocazie de a ne forma ca oameni, de a înțelege suferințele celor mai puțini norocoși și pentru a scoate în evidență eroii din ziua de azi și oamenii care promovează frumosul”.

Mădălina Mihai are 13 ani și este membră a redacției, cameraman și editor și va face un podcast cu oameni cunoscuți pentru a afla cum se petrece o zi din viața lor.  ,,Prin podcastul O zi din viata… vreau să am o discuție liberă cu oamenii cunoscuți din România. Mereu mi-am dorit să am ocazia să vorbesc cu oameni cunoscuți din România. De câteva luni urmăresc podcasturi din România și din străinătate, iar când am auzit de podcastul Vocea Buzz de pe SoundCloud nu am putut rata aceasta ocazia” .

Veronica Oroșanu de 11 ani a promis că va realiza un podcast despre animane, BuzzZoo, Sara Aursulesei de 12 ani vrea sa faca împreună cu psihoterapeutul Cristina Lupașcu un podcast intitulat PsihoTips, iar Ioana Crăiniuc de 16 ani va aduce la microfon tineri care fac lucruri interesante în oraș. Desigur, vor fi și alte produse pe parcurs, așa că vă invităm să dați curs la Vocea Buzz pe www.soundcloud.com