Am terminat cartea “Doamna fericire și sensul vieții”. Aparține unei profesoare din Botoșani. O profesoară iubită care îți oferă pe tavă un fel de rețetă despre cum să te porti cu copiii generației Smartphone. Ce clișeic sună!

Când, ca profesor, nu reușești să stăpânești o clasă sau nu poți să-i faci pe copii să-și facă tema, ai tendința asta francă să spui: o generație superficială!

Ei bine, nu. Doamna Fericire ne arată contrariul prin cartea ei. Copiii de azi sunt mai buni decât ăia de ieri, mai isteți, mai ingenioși, mai deștepți. Noi ăștia mari nu trebuie decât să-i ajutăm să înțeleagă unde sunt, ce vor, să se descopere.

E o carte pe care trebuie s-o citească profesorii, elevii, părinții. Profesorii vor simți similitudini cu ce se întâmplă la ora lor și vor înțelege de ce copiii o așteaptă la ore pe Doamna Fericire.

Copiii vor maximiza atenția pentru prof, vor înțelege poate care e respectul pe care proful îl așteaptă, că nu e doar în cuvantul “dumneavoastră”.

Iar părinții vor înțelege că o mână în plus, seara, pe creștetul copilului face miracole.

Copiii de azi sunt buni, noi ca dascăli trebuie să găsim resurse de a-i motiva.

Aici o spun și din prisma rolului pe care îl am la Buzz. Cât de creativi, inventivi, uluitori pot fi copiii dacă îi faci să le placă ceea ce predai. Ei vor mai mult decât locul din bancă, decât creta de pe tablă. Noi putem să-i motivăm.

E o carte apărută la editura Pim, scrisă sub forma unui jurnal, cu un stil “friendly” (ups, am folosit iar romgleza!), ușor de trecut în revistă în două ceasuri, motivațională în multe direcții.

O carte la care revii pentru că îți oferă reflecții pentru azi, pentru mâine, pentru viață, în genere, e 15 lei, cumpărați-o, contactând-o pe Doamna Fericire pe Facebook (asta e și pagina). E un sens al vieții pe care știi că vrei să-l urmezi… Doamna Fericire și sensul vieții scrisă de profesoara Cătălina Elena Ciubotariu.

Lansarea cărții are loc vineri, începând cu ora 15.00, la Biblioteca Mihai Eminescu.