O vedem acum peste tot, cu înfățișarea ei galbenă, dar v-ați întrebat ce beneficii are.

Păpădia este o plantă medicinală cu multe beneficii pentru organism.

Păpădia înflorește primăvara și se găsește pe aproape orice suprafață cu iarba verde.

Tulpinile păpădiei au flori galbene, luminoase, care se deschid dimineața și se închid seara.

Printre proprietățile păpădiei se numără: efect antioxidant, diuretic natural, proprietăți calmante, antiinflamatoare, vitaminizante.

Frunzele de păpădie conțin săruri de potasiu, vitaminele A, B, C, betacaroten, elemente care ajuta la pierderea în greutate.

Rădăcina de păpădie, bună pentru pietrele la rinichi 

Păpădia curăță sângele si  sistemul digestiv, elimina constipația.

Ceaiul de rădăcină de păpădie ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. Păpădia conține mult potasiu, ajutând la reglarea tensiunii alteriale.

Păpădia are și proprietăți antimicrobiene și antivirale, ajutând la întărirea sistemului imunitar. Păpădia poate fi consumata proaspătă, in salata, sirop, infuzie, pulbere sau cataplasmă.