De astăzi, elevii au început școala după vacanța de primăvară, deocamdată online. Doar cei de clasele a VIII-a și a XII-a mai au parte încă de zile libere până luni, 10 mai. Oficialii județului se gândesc ca de luni, elevii și profesorii să meargă, fizic, la școală. Vineri va fi luată decizia aceasta dacă numărul infectărilor nu crește, producând surprize.

După o perioadă în care copiii au făcut școală de acasă prin intermediul ecranelor, revenirea în bănci nu va fi chiar ușoară. Am stat de vorbă cu câțiva elevi și am constatat că mulți dintre copii  sunt îngrijorați acum, deoarece  orele online le ofereau mai multă libertate. Alții sunt  mai pozitivi din acest punct de vedere și se bucură că se vor revedea cu prietenii ori profesorii.

Antonia Florea, 12 ani: Prefer sa fac on-line, fiindcă avem mai multe posibilități de învățare decât la școală, dar și  faptul că profesorii ne pot pune la oră diferite filmulețe sau joculețe care ne ajută să învățăm, dar îmi este dor și de colegi. Sinceră să fiu, luni, când mă întorc la școală, primul lucru pe care l-aș face, când aș ajunge în clasă, ar fi să scriu pe tablă “MI-A FOST DOR, COLEGII MEI ” Pentru mine, revenirea fizic la școală ar însemna un nou capitol din viața mea.

Ilinca Pușcașu, 13 ani: Nu am un sentiment foarte grozav când aud de revenirea, fizic, la școală, deoarece nu duc nespus de mult dorul. Sincer, când aș ajunge în clasă, nu prea sunt singură ce aș face, poate aș schimba o vorbă față în față cu colegii mei, după atâta timp de când nu ne-am mai văzut, nu stiu. Pentru mine, revenirea, fizic, la scoala nu e ceva wow, așa cum am spus, nu prea duc dorul.

Veronica Oroșanu, 10 ani: Am un sentiment ciudat cand aud de revenirea la școală fizic , pentru că după atâta timp mergem la școală față în față. Primul lucru pe care l-aș face atunci când voi ajung în clasă, ar fi sa vorbesc cu prietenele mele pentru că nu ne-am mai văzut de mult timp.  Dacă stau să mă gândesc, revenirea la școală fizic pentru mine înseamnă chin, deoarece trebuie iar să mă trezesc din nou foarte devreme și asta este foarte obositor.

Mădălina Mihai, 13 ani: Într-un fel sau altul, mă așteptam. Nu pot să spun dacă mă bucur sau nu. Școala online are părți bune, dar și rele. Sper să fie totul bine, să se respecte distanțarea.

Alesia Țurcanu, 14 ani: Eu sunt și pro și contra revenirii în bănci pentru că dacă mergem la școală, fizic, cu siguranță vom înțelege mai bine materia și ne revedem cu toți colegii. Acasă, însă, este mai sigur din punct de vedere al sănătății.

Sara Aursulesei, 11 ani: Mă simțeam foarte bine online, era mai comod pentru că nu purtam mască, nu avem atâtea reguli  de respectat cum va fi la școala, fizic. Îmi e dor și de a merge la școală fizic, dar, sincer, mi-ar fi plăcut mai degrabă online. Sper să fie totul bine, să nu mai avem infectări prea multe.

Ioana Ivaș, 12 ani: Sunt încântată că de luni începe școala, fizic. Îi simt lipsa și cred că școala este un loc care îl reprezintă pe copil. Pentru mine școala este mai bună fizic. Mi-e dor de sentimentul de elev pe care nu l-am mai trăit cu adevărat de mult timp.