Voluntarii implicați în proiectul #scaradevise în cadrul căruia se derulează mai multe acțiuni cu scop educational și-au încheiat misiunea pentru acțiunea intitulată pregătire online.

Atât voluntari de la Centrul de voluntariat B. O. M. D, inițiatorul proiectului, cât și oameni din afara centrului, au oferit lecții la matematică, limbile română, engleză și franceză copiilor care au avut nevoie, prin intermediul ecranului, ținând cont de pandemia pe care încă o traversăm.

Ne-a plăcut mult, dar mai bine să nu-l continuăm 

Ideea a pornit de la dorința tinerilor voluntari de a-i ajuta pe copiii care au rămas în urmă cu materia la discipline principale din cauza învățării online să-i ajute la recuperarea materiei. E un proiect de suflet al centrului, dar, sincer, mi-ar plăcea să nu-l continuăm în forma asta. As vrea ca elevii să meargă de acum fizic, fără grija sănătății, la școală, să înțeleagă de acolo materia. Iar noi să facem alte proiecte pentru că e nevoie de ajutor în multe direcții. Asta chiar dacă tuturor ne-a plăcut mult de tot acest proiect frumos”, a spus Ioana Matfeev, președintele Asociației Buzzmedia în cadrul căruia funcționează acest centru.

Voluntarii implicați în proiect s-au întâlnit, sâmbătă, în cadrul unei ședințe online pentru a-și împărtăși păreri despre implicarea fiecăruia în această acțiune.

Acum îi apreciez mai mult pe profesorii mei… 

Yasmina Ciobanu și Andy Ciotir au fost cei mai mici profesori voluntari, ambii înțelegându-și acum și mai mult profesorii. “Am ajuns să apreciez mai mult după implicarea mea profesorii“, a spus Andy. Yasmina a predat limba engleză, iar Andy limba română. Andy este în clasa a IX-a, iar Yasmina termină gimnaziul.

Ionela Bojoncă este coordonator de activități adj. al centrului și o veterană, ca profesor voluntar, ea debutând în aceasta ipostază în cadrul programului BiblioVacanța al Bibliotecii Mihai Eminescu, reprezentând centrul. “A fost o activitate care a deschis o oportunitate. E mult mai greu să lucrez cu copii mai mari, pentru că sunt mai rebeli, dar mi-ar plăcea, sincer, să repet experiența”.

Ionela are 17 ani și a predat matematică. Ea a mai spus că va continua pregătirea cu fetele cu care face în prezent, pentru a le ajuta pentru examenele de evaluare și respectiv bacalaureat.

Voi continua pregătirea 

Alexia Buzilă va continua și ea pregătirea la limba engleză chiar dacă acțiunea “pregătire online” va lua sfârșit pentru moment. “Mi-a plăcut să fiu profesor și voi continua să fac pregătire  cu copiii pe care îi am“.

Internetul se mai întrerupea, dar copiii făceau eforturi

Pregătirea la limba franceză a avut cei mai mulți “adepți” și profesoara Ana Maria Munteanu spune ca elevii pe care i – a avut au fost din Prajeni. “Mi-a plăcut ca au fost interesați. La Prăjeni se mai întrerupea internetul, dar se duceau unii la alții, ca să facă ora”. 

Ioana Podiuc a predat matematică și spune că ar vrea să se întâlnească și fizic cu elevii ei.

Au mai fost voluntari pentru a preda Mișu Haralamb și Miruna Iuria.

Centrul de voluntariat pregătește o acțiune amplă pentru vara acestui an,  de asemenea, dedicată copiilor.