Am stat pe gânduri la întrebarea ce este aceea libertatea. Și dacă, bineînțeles, există… Libertatea înseamnă multe lucruri, iar părerile sunt diferite, de la  om la om. Deci, haideti să vedem părerile a trei copii de astăzi despre libertate în 2021.

Ema Cărămidaru (9 ani): Libertatea este o stare. Oamenii liberi sunt oamenii care spun ce vor, fac ce vor, iau decizii singuri. În 2021, libertatea ne-a fost îngrădită, deoarece a trebuit să respectam niște restricții. Dar la un moment dat vom scăpa de ele și ne vom recăpăta libertatea.

Libertatea există și în 2021 și va exista întotdeauna… 

Suria Soare (12 ani): Cred ca libertatea în 2021 nu e doar să nu mai purtăm măști sau să trebuiască să ne dezinfectăm la tot pasul. Acum cu Covidelu’, nu mai vedem și celelalte probleme: cea din America cu negrii, seceta din Africa, pierderea a milioane de oameni (din cauza covidului, dar e important) Acestea, știm cu toții, au fost abordate, dar nu cum ar fi fost în alți ani, adică cât ar fi trebuit. Ce am enumerat mai susm se poate rezolva, este trecător, dar ce nu se poate rezolva decât dacă toți contribuim împreună este încălzirea globală, una din problemele “trecătoare” este din cauza asta, deci ar trebui să împiedicăm acest fapt, cum împiedicăm? Prin reciclare, deja oamenii încep sa zică foarte mult că planeta e foarte poluată și că dacă nu începem să facem o schimbare va fi de rău. Acum pot să zic în sfârșit că libertatea pentru mine este o planetă curată, un loc cum era la iarba verde când eram mici, unde putem să respiram aer proaspăt.

Giulia-Gabriela (12 ani): Libertatea pentru mine înseamnă ieșitul afară și socializarea cu colegii/prietenii. Bineînțeles că există și în 2021 și va exista întotdeauna.