Tot mai mulți copii poartă, astăzi, ochelari și asta și din cauza școlii online, dar despre subiect veți putea citi în următorul număr al ziarului. Pe site, ne-am gândit să vă sugerăm care sunt tendințele în materie de rame. Potrivit lui Valerian și Oana Dumitrov, primul manager, al doilea administrator al  cabinetului Smart Optic Center, alegerea ramelor ține de sex, dacă e băiat sau fată.

“Există colecții atât de variate încât este greu să clasifici ramele în populare și nepopulare. Dacă ar fi totuși să urmărim tendințele ultimului an, fetele înclină în mod clar spre ramele cat-eye și cele conturate discret, iar băieții preferă ramele rotunde sau cele dreptunghiulare de culoare neagra”. 

Conducerea Smart Optic Center ne-a spus care este cea mai întâlnită afecțiune de vedere la tineri, mai ales.

Dintre viciile de refracție pe primul loc în cazul tinerilor se află cazurile de miopie combinate sau nu cu astigmatism. Cand se prezintă la cabinetul de optică medicală, cei mai mulți relateaza că nu pot menține o imagine clară pentru o perioadă lungă de timp, mai ales la vederea la distanță. În urma măsurătorilor optometrice se poate determina daca aceste simtome sunt determinate de o miopie tranzitorie declanșată de utilizarea prelungită a dispozitivelor cu ecrane digitale sau este vorba de o miopie permanentă“. 

Despre cum a crescut numărul copiilor care poartă ochelari din cauza școlii online și mai ales regulile de aur cu privire la protejarea vederii, în numărul următor al ziarului Buzz pe care îl veți găsi la magazinul Junior, librăria Alexandria, farmacia Defarm din strada Primăverii.