Echipa de canotaj  a României a participat la Cupa Mondială de canotaj de la Lucerna (Elveția). Canotorii români au obținut 6 medalii: o medalie de aur, una de argint și 4 de bronz. România a participat la competiție cu 8 echipaje compuse din 22 de sportivi.

Aurul a fost obținut la dublu vâsle feminin, de Nicoleta-Ancuța Bodnar și botoșăneanca Simona Geanina Radiș, în 06 min 46 sec 72/100.

Medalia de argint a fost câştigată de Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, la dublu vâsle feminin, categorie uşoară.
Bronz au câştigat Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş, la dublu rame feminin.
Şi la dublu rame masculin s-a obţinut bronzul, prin Marius-Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă.
La patru rame feminin, România 1 (Nicoleta Paşcanu, Elena Logofătu, Cristina-Georgiana Popescu, Roxana-Iuliana Anghel) a câştigat medaliile de bronz,  iar România 2 (Beatrice-Mădălina Pascari, Alina-Maria Baleţchi, Mădălina Hegheş, Roxana Parascanu) a încheiat pe locul cinci .
O altă medalie de bronz a fost obţinută la patru rame masculin, de echipajul compus din Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu şi Cosmin Pascari.
În clasamentul pe medalii, România a ocupat locul 7, devansată de Marea Britanie (3-1-1), China (3-0-0), Olanda (2-1-2), Italia (1-3-2), Irlanda (1-3-1) şi Germania (1-2-1).
La dublu vâsle masculin, Ioan Prundeanu şi Marian-Florian Enache s-au clasat pe locul secund în Finala B.
România are echipaje calificate la JO de la Tokyo în toate cele şapte probe în care a evolua la Cupa Mondială de la Lucerna, la care se adaugă cele de 8+1 (feminin şi masculin).
Felicitări sportivilor și staff-ului tehnic, dar și Federației Române de Canotaj, pentru aceste noi rezultate minunate! Mult succes în continuare!