Am fost, duminică, pentru prima oară în viața mea, pe un platou de filmare. Am văzut o echipă mare la liceul Petru Rareș, implicată în filmările unui lungmetraj care au avut loc la Botoșani.

Vreau să vă împărtășesc bucuria și emoția pe care le-am simțit astăzi pe platoul de filmare al filmului “Oameni de treabă” care se filmează în orașul nostru.

Cu ajutorul Ioanei și al Denisei am reușit să-i  luăm interviu regizorului Paul Negoescu. M-am bucurat când directorul de imagine, cel care ne-a facilitat acest interviu prețios pentru mine la cei 9 ani pe care îi am, a spus că domnul regizor s-a bucurat pentru că va fi intervievat de un copil.

Regizorul Paul Negoescu, într-un scurt dialog cu micul reporter, Eduard Pavăl

Interviul a durat câteva minute, dar a trebuit să-l așteptăm pe regizor, pentru că era în timpul filmărilor. Am avut astfel ocazia să vedem cum se întâmplă o filmare adevărată. Erau și niște tineri veniți din afară, cel mai probabil, pentru rolurile de figurație pentru care au candidat. Am văzut multe camere și lume care-încotro, mișcându-se, pentru a face treabă. Două lumini mari și un fel de rulotă mare aflată în desfășurare. Pe zidurile clădirii erau scrise nume ale unor instituții. M-a făcut să-mi doresc să văd acest film.

Am avut mari emoții avându-l pe bancă pe domnul regizor.  Mi-a povestit despre cum au decurs filmările la Botoșani și în ce localități mai exact, cum și când va fi premiera filmului și, nu în ultimul rând, mi-a spus ce sfaturi oferă el unor copii ori tineri care vor sa facă Regie.

Vom difuza interviul, în curând, la Jurnalul copiilor.