Ziua Eroilor este o sărbătoare națională din România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate.

Astăzi, cu ocazia acestei sărbători, elevii clasei a IV-a D, coordonati de doamna învățătoare Elena Cordun de la Școala Gimnaziala Elena Rareș, au făcut o activitate legată de aceasta sărbătoare.

Am fost la cimitirul Eternitatea unde ne-a însoțit și doamna de religie, Maria Burlacu. Au bătut clopotele astăzi peste România în semn de prețuire și recunoștință pentru eroii căzuți la datorie pentru neam și țară, după cum am învățat din lecția inedită a zilei.

Fiecare copil s-a îmbrăcat în ie sau uniformăa și și-a luat câte o floare pe care a pus-o la Monumentul Eroilor din cimitir.

Am recitat poezii patriotice și am cântat cântece la Monumentul Eroilor.  Un preot a ținut o slujbă de pomenire a eroilor, iar la sfârșit, elevii au primit dulciuri, ca pomană.

Noi cei de azi avem datoria să purtăm respect celor care au căzut pe câmpurile de luptă, celor care au luptat pentru credință, dreptate și întregirea neamului românesc.