Elevii unei clase de a VI-a de de la Școala Gimnazială nr. 10 Botoșani au reușit să arate că matematică se poate învăța și foarte distractiv, grație unui proiect în care au fost implicați.

Elena Condurache este profesoară de matematică și diriginta clasei a VI-a B. Ea a reușit să îmbine diriginția și materia pe care o predă, punând la încercare creativitatea copiilor: “Copiii s-au descurcat cu muuult peste așteptări! După un an de online, cu multă tehnologie, am crezut că s-a pierdut creativitatea, dorința de a face ceva practic, de a face altceva. Dar nu, nu e totul pierdut. Am văzut copiii fericiți la ora de matematică, iar mie mi-a crescut inima de bucurie că sunt elevii mei”, ne-a spus profesoara.

Dascălul face astfel de proiecte de 20 de ani și a mai  afirmat că un copil poate fi mereu bun, trebuie doar să-l lași să-și descopere latura creativității.

Doamne, de când am asteptat! Am suferit anul trecut că nu am mai făcut proiecte la matematică cu toți elevii mei! Întotdeauna am plecat de la premiza că un elev, chiar dacă nu e bun la matematică are alte înclinații și în cadrul muncii de echipă poate aduce un mare plus în cadrul activității comune”.

Și elevii au fost foarte încântați de ideea proiectului propus prin care au realizat scenarii pentru anumite scenete având la bază  pe echipe noțiuni învățate până acum la matematică.

Erica Orășanu, 12 ani: “Proiectul acesta mi-a plăcut foarte mult! Am iubit acest proiect!  A fost interactiv și amuzant. Fiecare echipă s-a pregătit cât de bine a putut și toți colegii s-au implicat. Cu siguranță voi mai vrea să facem astfel de activități frumoase”.

Diana Vicol, 13 ani: “Mi-a placut foarte mult proiectul la matematică, deoarece ne-a pus la încercare creativitatea și munca în echipă. Abia aștept să mai facem proiecte”.

Ioana Balan, 13 ani:  “Mi-a plăcut foarte mult proiectul, cred că ne-a ajutat să ne înțelegem și să ne cunoaștem mai bine și să cunoaștem calitățile pe care le avem”.