Galeriile de artă “Ștefan Luchian” au găzduit o expoziție de artă plastică la care au participat elevi și foști elevi ai liceului de artă “Ștefan Luchian”. Expoziția a avut ca temă ia, exact cum spune și numele evenimentului, repectiv Ia, valențe contemporane.

Profesoara Genoveva Dolhescu, cea care s-a ocupat de eveniment, ne-a spus că expoziția se află la cea de-a V-a ediție și ce înseamnă ea pentru liceu.  “Pentru Liceul de Artă această expozițtie reprezinta un an de muncă,în primul rând,de studiu și de încununare a muncii elevilor nostri”, a declarat Genoveva Dohescu.

Ea ne-a mai declarat că tehnicile de lucru folosite de elevi pentru lucrări au fost cele în ulei, acrilice, în grafică, acuarelă.

Expoziția aceasta este  un proiect de colaborare între liceul de Artă și muzeul de etnografie.De altfel, a luat cuvântul la vernisaj și directoarea muzeului de etnografie, Laura Tocariu, care a subliniat pe importanța iei și cum această bluză are tot mai multe șanse de a fi recunoscută la nivel internațional de cele mai înalte foruri. Lucrările pe care le puteți admira în aceste zile la Galeriile de Arta pot fi cumpărate, gestul fiind și o stimulare a tinerilor artiști să continuie pe drumul minunat al artei.

Întreaga poveste în reportajul video.