Elevii unei clase de  a III-a de la Școala numărul  11, coordonați de învățatoare Simona Acsente, au avut parte la final de an școlar de un frumos atelier de caligrafie.

Copiii au scris frumos și ordonat în pagină, folosind tuș și peniță. La propunerea doamnei, micuții și-au scris promisiuni pentru noul an școlar.

“Am mai avut un atelier în clasa întâi și acum am vrut să  trecem de la scrierea unei propoziții, caligrafic, la scrierea unui text. Am vrut să constatăm cât de mult am evoluat din toate punctele de vedere”, a spus doamna învățătoare. Copiii au fost încântați. “Activitatea a fost foarte frumoasă. Mi-a plăcut că am scris, mi-a plăcut că am scris frumos. O scriere frumoasă oferă o părere bună despre tine”, a spus Alesia de 9 ani.

După ce au terminat atelierul copiii au avut parte de festivitate de premiere de sfârșit de an primind diplome, cărți  și câte o medalie de copil formidabil.

Adela Covacs, cea care le-a explicat copiilor despre importanța caligrafiei, ne-a spus în ce constau atelierele de scriere frumoasă de la muzeu. “Atelierul de caligrafie se încadrează în această aducere aminte a patrimoniului și a personalităților care au folosit această scriere. Știm ca înainte s-au folosit pană de gâscă, iar ulterior, tocurile, pe scară largă. Acum, aceste instrumente nu mai sunt folosite decât de pasionați. Toate aceste ateliere au ca scop de a explica cum se întâmplau aceste lucruri… În plus, sunt o vizita memorabilia în mintea copiilor”, a spus Adela Covacs.