Muzeul de istorie Botoșani desfășoară în această perioadă un proiect menit să apropie elevii de cultura și istoria neamului nostru. Proiectul se numește “Erasmus plus -patrioniu cultural resursă pentru educatie” ce se desfășoară împreună  cu alti parteneri din Turcia, Cehia si Italia. 

Adela Covacs, cea care se ocupă la muzeu de acest proiect, ne-a spus că activitățile proiectului au ca scop promovarea patromoniul prin activitati tactile și educatie direct[ la clasele mici si mijlocii, astfel încât elevii sa inteleaga patrimoniul muzeului.

“Este foarte important ca un copil să revină la muzeu, să perpetuăm acest lucru ca să și evolueze. Într-o singură vizită, elevul nu are timp să asimileze un patrimoniu cum are muzeul. Acum, numai la muzeu, există 17 să de vizitare”, a spus Adela Covacs.

Până acum s-au făcut ateliere de caligrafie, dar anul viitor vor fi organizate o proiecție de film, cursuri de scriere creativă, chiar și un  treasure hunt (comoara ascunsă).

Adela Covacs îndeamnă profesorii, învățătorii și părinții să vină la muzeul de istorie pentru vizite educative în cadrul cărora copiii vor înțelege fiind implicați direct în ateliere și tot felul de activități creative.

 

 

t