Luni, 5 iulie,  au început cursurile din cadrul programului estival BiblioVacanța al Bibliotecii Mihai Eminescu. Copiii pot învăța, gratuit, de la tineri și adulți preocupați de anumite domenii de activitate lucruri interesante care să-i dezvolte.

Ziua de luni, prima din program, a început la ora 10:00 cu ora de matematică pentru copii de clasa a III-a.  Cursul a fost susținut de Mariana Avieriței, totodată voluntar al Centrului B.OM.D.. Aceasta a fost foarte încântată de modul în care a relaționat cu copiii.

“Astăzi am ținut cursul de matematică la programul Bibliovacanța. Fiind prima zi, am avut mari emoții, însă după ce am facut cunoștiință cu copiii, am început să mă dedic în totalitate orei. Am ales ora de matematică, deoarece o iubesc încă din copilărie și îmi place că pot împărți cunoștințele mele și altora. Mi-a plăcut faptul că cei prezenți au știut să colaboreze cu mine și să înțeleagă ceea ce am vrut să le transmit. A fost un moment drag sufletului pe care nu îl voi uita și abia aștept să o repet din nou”, ne-a declarat tânăra.

Începând cu ora 11:00, împreună cu colega mea din redacția Buzz, Ioana Crăiniuc, s-a desfășurat cursul de dicție și jurnalism. Copiii s-au bucurat că pot afla nouțiuni legat de jurnalism. Mie personal, mi-a plăcut experiența deparece am exersat lucrul cu copii. Copiii au fost un pic timizi, dar sunt sigură că ne vom împrieteni foarte repede.

Marți, copiii înscriși în programul Bibliotecii  sunt așteptați la Secția de împrumut carte pentru copii, la  cursurile de limba română și arte vizuale și abilități practice.

Copiii se pot înscrie pe tot parcursul verii la toate cursurile programului. Detalii despre cursuri puteți afla aici. Înscrierile se fac la îndrumătorii de curs, în ziua când au loc cursurile.